Jürgen Klopp was teleurgesteld met uitblinkende Gakpo in Oranje

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 16:00
copyright proshots 25661171
Cody Gakpo is de afgelopen twee toernooien de grote man geweest bij het Nederlands elftal. Pepijn Lijnders is ook onder de indruk van de buitenspeler, die hij samen met Jürgen Klopp naar Liverpool haalde. Lijnders blikt terug op het moment dat zij besloten Gakpo van PSV over te nemen in een interview met De Telegraaf.
'Tijdens het WK in Qatar speelde Gakpo de sterren van de hemel. Klopp en ik waren het er al over eens dat we Gakpo in de winterstop naar Liverpool wilden halen. We waren dan ook echt teleurgesteld. Dat zijn transfersom omhoog ging, was nog tot daar aan toe, maar we waren bang dat Manchester United er met hem vandoor zou gaan,' aldus Lijnders over de winter van 2022.
Uiteindelijk koos Gakpo ervoor om de interesse van United in die transferperiode te negeren en vertrok hij richting Anfield. 'Daar hebben we wel even om gejuicht. Cody had het fantastisch gedaan bij PSV, was zelfs aanvoerder, en wij vonden hem heel compleet. We zochten een speler met een goed schot, die sterk aan de bal is en waardoor we hoger op het veld konden spelen: Cody paste perfect in dat plaatje,' vervolgt Lijnders.

Gakpo speelde bij Liverpool vaak in de spits

Hoewel Gakpo bij Liverpool vaak als spits werd opgesteld, vindt de coach dat zijn beste positie op de linkerflank ligt, waar hij dit EK speelt. 'Het was voor Jürgen en mij ook duidelijk dat dit zijn beste positie is. Als Cody in vorm is, is hij niet van de bal af te krijgen en scoort hij ongelooflijk gemakkelijk. Ik ben echt trots en blij als ik hem bij Oranje zie spelen en besef welke stappen hij heeft gezet,' concludeert Lijnders.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties