Jos Verstappen is klaar met Horner en trekt zich terug uit Oostenrijk: 'Op deze manier hoeft het van mij niet'

Sportnieuws
vrijdag, 28 juni 2024 om 19:01
copyright proshots 24464871
Jos Verstappen is even helemaal klaar met Christian Horner. Al langere tijd botert het niet tussen de twee en dat kwam vrijdag tot uitbarsting in Oostenrijk. Red Bull Racing had Verstappen senior gevraagd om deel te nemen aan de Legends Parade, maar daar ziet Jos volgens De Telegraaf vanaf.
De tienduizenden racefans die aankomend weekend op de tribunes in Oostenrijk aanwezig zijn zouden, naast de sprintrace op zaterdag en de Grand Prix op zondag, getrakteerd moeten worden op de Legends Parade. Verstappen zou enkele rondjes gaan maken in de RB8, de Formule 1-auto van Red Bull Racing uit 2012. Door de naam van Verstappen komt echter een streep te staan en dat heeft alles te maken met het gedrag van teambaas Horner.

Teleurstelling over paraderit

'De voorbije dagen heb ik van meerdere kanten gehoord dat Christian Horner er alles aan gedaan heeft om mij niet te laten rijden. En om er anders voor te zorgen dat er niets gefilmd zou worden. Dan denk ik: zeg het in mijn gezicht. Op deze manier hoeft het niet voor mij, ik vind het heel teleurstellend', laat een zichtbaar teleurgestelde Verstappen weten in de paddock in Spielberg.

'Helemaal klaar met hem'

Update | 28-6 15:25u: Verstappen senior ventileerde zijn ergernis onder meer bij Formule1.nl. 'Ik ben helemaal klaar met hem', aldus Verstappen over Horner. 'Er zouden opnames, ook met een drone, van worden gemaakt, maar Horner wilde niet dat ik gefilmd zou worden. Hoe kinderachtig kun je zijn?' zegt Verstappen nota bene in de hospitality unit van Red Bull zelf. Horner zou volledig verrast zijn geweest door het feit dat ook Jos Verstappen deelnam aan het evenement.
De bom is bij Verstappen senior definitief gebarsten, en de Limburger spreekt nu uit wat hij echt denkt. 'Ik ben helemaal klaar met hem', geeft hij nogmaals aan. Horner en Verstappen senior zouden al langer niet meer met elkaar praten, nadat Jos Verstappen eerder al kritiek uitte in verband met het onderzoek naar Horner. Verstappen gaf destijds al aan dat de positie van Horner onhoudbaar was geworden, en hij in het belang van het team moest opstappen. Dit is het volgende hoofdstuk in de moeizame relatie. 'Het lijkt wel een kleuterschool. Ik had wel mogen rijden, maar ik heb me teruggetrokken. Ik vind dit zo kinderachtig van Horner. Het zegt wel iets over hem, denk ik.'
© (Update artikel via F1Maximaal).

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties