'Je schrijft Veerman niet af, maar zo belangrijk is hij niet voor Oranje'

Sportnieuws
maandag, 17 juni 2024 om 17:00
copyright proshots 25483104
Joey Veerman speelde een geweldig seizoen in de Eredivisie voor PSV en kan daardoor komende zomer een mooie stap gaan maken. Toch zullen geïnteresseerde clubs niet vrolijk zijn geworden van zijn optreden in de wedstrijd tegen Polen. De middenvelder speelde redelijk, maar haalde niet zijn normale niveau. Kees Kwakman slaagt er bij het programma EK-praat van ESPN niet in om de vinger op de zere plek te leggen. 
'Het waren drie, vier vrije ballen die hij eigenlijk inleverde', vangt de dorpsgenoot van Veerman aan. 'Bij die ene die hij over de zijlijn schoot, zag je ook dat hij zich bijna schaamde. Hoe kan ik deze bal verkeerd geven? Hij had ook nog twee keer dat hij Memphis inspeelde, waarbij je je afvroeg of hij dat wel moest doen.' Na een uur spelen werd Veerman naar de kant gehaald en vervangen door Georginio Wijnaldum, die ook geen sterke indruk achterliet.

In andere rol schikken 

'Ik denk dat hij voor zichzelf moet leren dat de mogelijkheden er niet lagen voor hem om belangrijk te zijn. Met zijn passing en ballen tussendoor', gaat Kwakman verder. 'Het gevaar van Nederland kwam vanaf links. Eigenlijk moet Veerman dan beseffen: wat er van mij vandaag gevraagd wordt, is die bal aan Gakpo geven en ondersteunend spelen. Maar hij wil natuurlijk altijd vanuit zijn passing belangrijk zijn en dat randje en het risico opzoeken.' De analist denkt ook dat meer spelers de diepte moeten zoeken. 'Voor zijn spel zou iemand als Malen wel prettig zijn, dat hij nog iemand heeft die diep gaat. Alleen ligt die bal er niet altijd, dan moet je een andere oplossing zoeken.'

Niet belangrijk 

Kwakman wil zijn dorpsgenoot in Volendam niet verder afvallen. 'Het kan weleens dat je een mindere wedstrijd hebt, al speelde hij in de tweede helft verder normaal.' Kenneth Perez breekt in en denkt er iets anders over. 'Je schrijft hem nu ook niet af, maar het leek alsof hij niet helemaal een klik had met zijn medespelers. Maar zo belangrijk is hij natuurlijk niet voor het Nederlands elftal', concludeert Kwakmans collega-analist. 
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties