Janssen verbaasd over basisplek Oranje-speler: 'Ik vind hem heel beperkt'

Sportnieuws
zaterdag, 15 juni 2024 om 16:15
theo janssen
Theo Janssen begrijpt niet waarom Xavi Simons een basisplaats lijkt te hebben bij het Nederlands elftal. De oud-middenvelder vindt dat het talent bij Oranje nog niet overtuigend speelt. NOS-analist Leonne Stentler kan de beslissing van Ronald Koeman echter wel begrijpen.
De kans is groot dat Koeman tegen Polen voor Simons op rechtsbuiten kiest. 'Het is wel verrassend, moet ik eerlijk zeggen,' begint Janssen bij de NOS. 'Bij het Nederlands elftal valt het best wel tegen; hij speelt nog niet heel sterk.' Volgens Janssen heeft dat te maken met zijn positie bij Oranje. 'Bij PSV speelde hij een beetje vanaf links, bij zijn nieuwe club Leipzig een beetje links achter de spits. Rechts is toch wel een nieuwe positie voor hem en ik zie hem daar niet zo graag, eerlijk gezegd.'
'Ik snap wel dat Koeman hem het vertrouwen wil geven, want het is een speler met heel veel kwaliteiten,' vervolgt Janssen. 'Maar vanaf rechts vind ik hem heel beperkt. Je ziet dat hij heel veel aan de binnenkant speelt en vaak op zijn linkerbeen uitkomt. Hij is het meest gevaarlijk als hij naar binnen kan komen en een voorzet of schot kan afleveren met rechts. Ikzelf zou Frimpong daar absoluut hebben neergezet, samen met Dumfries in de ploeg,' aldus Janssen, die daarmee een afwijkende mening heeft over de vraag of Dumfries en Frimpong samen in een elftal kunnen spelen.

Stentler begrijpt keuze Koeman

Stentler heeft meer begrip voor de keuze van Koeman voor Simons. 'Tegen Polen, waarin je waarschijnlijk veel op hun helft speelt en je een vrije rechtsbuiten kunt gebruiken met een Dumfries die eroverheen dendert, vind ik dat niet zo gek.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties