Jamal Ben Saddik voor lange tijd de cel in vanwege witwassen

Sportnieuws
zaterdag, 29 juni 2024 om 10:00
copyright proshots 6415295
Kickbokser Jamal Ben Saddik moet voor veertig maanden de cel in. Dat heeft een Antwerpse rechter bepaald. Ben Saddik stond terecht voor het witwassen van geld; in totaal ging het om miljoenen euro's. Ook de broer en een vriend van de bokser stonden terecht. Ben Saddik laat op Instagram weten dat hij tegen de straf in beroep gaat.
De zitting in de Antwerpse rechtbank komt voort uit een uitvoerig onderzoek naar de witwaspraktijken van een Nederlandse zakenman, te weten Karim S. Ben Saddik kende S. omdat hij in het verleden een relatie had met diens stiefdochter.

Tussenpersoon

De autoriteiten kwamen erachter dat Ben Saddik als tussenpersoon had gefungeerd in de witwaspraktijken van S. 'Als de klant via jou komt, dan doe ik het voor minder', stuurde laatstgenoemde in 2019 via een chatbericht naar de Antwerpenaar. Ook Said Ben Saddik, Jamals broer, en zijn vriend Emad N. werkten aan het witwassen mee.
De Antwerpse rechtbank heeft geoordeeld dat Ben Saddik veertig maanden de cel in moet en daarnaast 40.000 euro verschuldigd is. Emad N. krijgt vier jaar en 80.000 euro boete, broer Said 30 maanden en 24.000 euro.

In beroep

Ben Saddik laat het er niet bij zitten, geeft hij aan op Instagram. Hij gaat in beroep en vertrouwt erop dat het 'recht zal zegevieren'.
screenshot via Instagram stories/@jamalbensaddik
screenshot via Instagram stories/@jamalbensaddik

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties