'Jamal Ben Saddik opnieuw opgepakt voor ontvoering en mishandeling'

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 13:15
copyright proshots 6415284
Kickbokser Jamal Ben Saddik (33) is gearresteerd in een onderzoek naar een ontvoering en mishandeling in het drugsmilieu, meldt het Belgische Nieuwsblad. Het is niet de eerste keer dat de Belg in opspraak komt. Ongeveer twee weken geleden werd Ben Saddik veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf.
Jamal Ben Saddik zou de opdracht hebben gegeven voor de ontvoering en mishandeling van een Antwerpse havenarbeider die in het drugsmilieu al vaker beschuldigd werd van oplichting. De havenarbeider zou een voorschot hebben aangenomen om cocaïne uit de haven te halen, maar deed vervolgens niets. Hij werd opgewacht bij zijn woning en in elkaar geslagen. Het Antwerpse parket wenst voorlopig niet te reageren.
Het is niet de eerste keer dat de voormalig wereldkampioen kickboksen in opspraak komt. Toen het gerecht in maart 2021 uitpakte met het grote SKY ECC-dossier, was hij een van de eerste verdachten die werd opgepakt en in de gevangenis belandde. Hij werd ervan verdacht cryptotelefoons te hebben verkocht, die vervolgens door criminelen werden gebruikt. Na anderhalve maand kwam hij vrij met een enkelband.

Ben Saddik nog niet veroordeeld voor drugssmokkel 

Twee weken geleden werd Jamal Ben Saddik door de rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf en een geldboete van 40.000 euro voor witwassen en oplichting. Ook zijn broer Saïd stond in de zaak terecht. Ben Saddik is echter nooit veroordeeld voor drugssmokkel, maar wordt nog vervolgd in een Sky-dossier en in een onderzoek naar de Assyrische clan Y., een criminele organisatie die op grote schaal cocaïne zou hebben ingevoerd en geld zou hebben witgewassen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties