Jake Paul spreekt ambitie uit: 'In 2025 ben ik waarschijnlijk wereldkampioen'

Sportnieuws
zondag, 30 juni 2024 om 14:25
copyright proshots 23535304
Jake Paul heeft zijn zinnen gezet op de wereldtitel in de cruiserweight-divisie. De vriend van Jutta Leerdam vecht op 20 juli eerst nog tegen de Amerikaanse MMA-vechter Mike Perry. Later dit jaar wacht nog een ontmoeting met bokslegende Mike Tyson. Paul hoopt in 2025 voor de wereldtitel te strijden.
'The Problem Child' heeft in zijn tien professionele gevechten slechts één keer tegenover een echte bokser gestaan: Tommy Fury. Toch is hij vol vertrouwen dat hij binnen een jaar een wereldtitel kan winnen. In een interview met ESPN verklaarde hij: 'Ik geloof dat ik in 2025 hoogstwaarschijnlijk wereldkampioen zal zijn. Ik denk dat ik er de komende maanden klaar voor ben en ik ga ervoor in 2025.'
In zijn carrière als professioneel bokser heeft Paul gewichtsvariaties gehad van 185 lbs tot aan de cruiserweight. Voor het geplande gevecht met Tyson zou hij in de zwaargewichtcategorie uitkomen. Hij had zijn gewicht opgevoerd tot 230 lbs voordat het gevecht werd uitgesteld, hoewel hij toegeeft dat 200 lbs zijn natuurlijke gewicht is. 'Cruiserweight is echt het gewichtsklasse voor mijn lichaam. Mijn stoten hebben niet dezelfde kracht in lagere gewichtsklassen,' zei Paul.

Paul heeft nog een lange weg te gaan

De huidige wereldkampioenen in de cruiserweight-divisie zijn Chris Billam-Smith (WBO), Gilberto Ramirez (WBA), Norair Mikaeljan (WBC) en Jai Opetaia (IBF). Paul staat nog niet in de top vijftien van een van deze grote boksbonden, wat aangeeft dat hij nog een lange weg te gaan heeft om in aanmerking te komen voor een wereldtitelgevecht.
Voorafgaand aan zijn gevecht met Fury in februari 2023 werd beloofd dat de winnaar een top 40-ranking zou krijgen van de WBC. Echter, Paul werd door Fury verslagen via een split decision, waardoor Fury de 39e plek op de WBC-ranglijst innam. Sindsdien heeft Paul een unanieme overwinning behaald op MMA-legende Nate Diaz en twee knock-outoverwinningen in de eerste ronde tegen boksers Andre August en Ryan Bourland.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties