Jackpot voor Sinner! Italiaan kan bij winst ATP Finals bijna vijf miljoen dollar bijschrijven

Sportnieuws
zondag, 19 november 2023 om 12:15
copyright proshots 23173606
De ATP Finals worden beschouwd als het officieuze wereldkampioenschap voor mannelijke professionele tennissers. Aan het toernooi mogen alleen de acht beste tennissers uit het enkel- en dubbelspel meedoen. Deze selectie is gebaseerd op de ATP-ranglijst. Jannik Sinner speelt zondag de finale tegen Novak Djokovic. Hoeveel euro mogen beide heren eigenlijk op hun rekening bijschrijven na afloop van het toernooi?
Niet alleen bij een Grand Slam is het mogelijk om een tennisjackpot te winnen. Voor de ATP Finals 2023 wordt namelijk een totaalbedrag van maar liefst vijftien miljoen dollar verdeeld. De startpremie voor alle acht tennissers uit het enkelspel bedraagt al 325.000 dollar. Als je een wedstrijd wint, kan er nog eens 390.000 dollar worden bijgeschreven. Bereik je de halve finale en win je ook deze partij? Dan krijg je nog eens ruim 1,1 miljoen dollar uitgekeerd. De grote winnaar mag daarbovenop nog 2,2 miljoen dollar extra bijschrijven.

Bij het dubbelspel ligt het prijzengeld lager

In het dubbelspel liggen de bedragen een stuk lager. Zo krijgen de teams een startpremie van 132.000 dollar per team. Voor elk gewonnen duel tijdens het toernooi mogen de teams een bedrag van 95.000 dollar bijschrijven tijdens de eerste fase van het toernooi. Het winnen van de halve finale levert 175.650 dollar op. De winnaars krijgen het bedrag van 351.000 dollar bovenop alle eerdere prijzen uitgekeerd.
In totaal mag de winnaar van het toernooi dus bijna vijf miljoen dollar bijschrijven. Sinner heeft tot dusver al zijn partijen gewonnen en staat ondertussen al op een bedrag van ruim 2,5 miljoen dollar. Djokovic komt ook in de buurt van dat enorme getal, maar verloor eerder in het toernooi al een wedstrijd van Sinner. De Serviër komt bij winst van het toernooi dus niet uit boven een bedrag van 4,5 miljoen dollar. Als Sinner wint kan hij een astronomisch bedrag van maar liefst 4,8 miljoen dollar bijschrijven.
Bij de vrouwen wordt eenzelfde eindtoernooi gehouden. Dit staat bekend als de WTA Finals en werd dit jaar van zondag 29 oktober tot en met zondag 5 november 2023 gespeeld. Iga Swiątek won deze in het enkelspel. In de finale versloeg ze Jessica Pegula. Bij het dubbelspel won het duo Laura Siegemund en Vera Zvonareva.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties