Italië houdt ondanks EK-debacle vertrouwen in bondscoach

Sportnieuws
zondag, 30 juni 2024 om 15:10
copyright proshots 25637991
Luciano Spalletti blijft aan als bondscoach van Italië, ondanks de teleurstellende prestaties op het EK. De voetbalbond maakte zondag bekend dat Spalletti niet zal worden ontslagen.
Italië kende een moeilijke groepsfase, waarin ze nipt wonnen van Albanië (2-1) en verloren van Spanje (1-0). Ze verzekerden zich van een plek in de knock-outfase met een late goal in de blessuretijd tegen Kroatië (1-1), maar verloren daar kansloos van Zwitserland. Desondanks behoudt Spalletti het vertrouwen.
'Op zaterdag hebben we uitgebreid gesproken met de bondscoach. Het is niet verstandig om onze problemen op te lossen door na slechts acht of negen maanden een einde te maken aan een meerjarig project,' zei Gabriele Gravina, president van de Italiaanse voetbalbond, tijdens een persconferentie. 'Centraal in dit project staat een coach die nog niet zo lang bij ons is en die niet altijd al zijn spelers tot zijn beschikking had.'
Spalletti, 65 jaar oud, staat sinds september 2023 aan het roer bij Italië. Zijn contract loopt door tot en met het WK 2026.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties