Is Oranje ineens titelkandidaat na wervelende zege? 'Duidelijke dominantie'

Sportnieuws
woensdag, 03 juli 2024 om 9:55
copyright proshots 25662258
Het Nederlands elftal balanceerde tegen Oostenrijk op het randje van de put, en het is maar goed dat de mannen van Ronald Koeman vooraf al zeker waren van een toernooivervolg. Na de afgetekende zege op Roemenië (3-0) ziet de wereld er weer heel anders uit voor Oranje. In sommige buitenlandse media houdt men mede door de loting al rekening met een mogelijke finaleplek, en vooral 'Gakpinho' en Xavi Simons kunnen op veel lof rekenen.
'Wie stopt Oranje?', schrijft Sporza op niet mis te verstane wijze. Waar de Belgen zeer ongelukkig werden uitgeschakeld, kwam het lek bij Oranje wel boven: 'alles kan (en moest) beter, maar Nederland ging door, op overtuigende wijze.' La Gazzetta Dello Sport spreekt van 'duidelijke dominantie', terwijl MARCA de 'Tulpen' een kandidaat voor de titel noemt.

Gakpinho

Het Spaanse AS Diario spreekt niet meer van Gakpo maar van 'Gakpinho'. 'Gakpo heeft een voorliefde voor grote evenementen: de helft van de twaalf doelpunten die hij voor Oranje maakte, was op een WK of EK. Na zijn goal werd de wedstrijd tegen Roemenië een trainingspartijtje.' Het Laatste Nieuws contrasteert de vorm van de Liverpool-speler bij Oranje met die van Phil Foden bij Engeland. Waar Gakpo in het Nederlands elftal volledig zichzelf is, blijft de toernooivorm van sommige andere topspelers uit.

De zuinigste van het stel

Verreweg het zuinigste van alle toonaangevende kranten is L'Équipe, die gemiddeld slechts een 5.8 van stal haalt voor het optreden ban de Nederlandse spelers. 'Bergwijn begon, maar werd in de rust al vervangen. Malen verving Bergwijn, maar speelde net zo slecht. Hij was er enkel om een balletje van Gakpo binnen te tikken en te scoren uit een tegenaanval.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties