Hoeveel kans maakt Vingegaard om de Tour te winnen? 'We hadden hem minder goed verwacht'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 11:50
vingegaard
Merijn Zeeman leeft met Visma | Lease a Bike toe naar de tweede week van de Tour de France. De ploeg laat zich zien, met kopman Jonas Vingegaard op een dikke minuut achter de ontketende gele trui Tadej Pogacar. Maar de Nederlandse équipe is ook kwetsbaar. In een podcast, speciaal op de rustdag gemaakt, gaat Zeeman als sportief directeur in op de situatie. En hij heeft nog steeds vertrouwen in een goede afloop.
'Vandaag heb ik een stukje gefietst met Frans Maassen en Richard Plugge, 80 kilometer, dat was fijn', beschreef hij zijn rustdag, op de mediaverplichtingen na. 'Dat tochtje is fijn na alle lange dagen in deze Tour.' Natuurlijk is de editie van 2024 ook de laatste van Zeeman. 'Ik ga dingen zeker missen. Bepaalde plaatsen, het gevoel van etappes zoals die van de graveldag.'

Zeeman ziet Vingegaard steeds maar groeien: 'Is alweer overal aan gewend'

De ploegleider maakte ook de balans op over de Tour tot nu toe. 'We zijn hier om te winnen natuurlijk. Het parcours is dit jaar zwaar. Tot nu toe heeft het Jonas Vingegaard niet gepast. We moeten geduldig zijn. 1.15 minuut achter is best wat. Hopelijk komt er een moment dat we de tijd kunnen gaan terugpakken.' Waar doelt Zeeman dan precies op? 'Hij moet er nu aan blijven hangen, en een kans creëren in het hooggebergte', doelt hij op de laatste week.
'We hadden eigenlijk verwacht dat hij minder goed was dan hij nu is. Hij is mentaal hartstikke relaxed. Dat is goed, in de openingsweek was alles nog even nieuw, maar hij went snel aan alles. Dat is veelbelovend. Hij is gewoon echt goed', klinkt het hoopvol over de tweevoudig Tourwinnaar. Maar eigenlijk is iedereen uit de top goed, denkt Zeeman. 'We kijken naar de hele top tien. Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Remco Evenepoel. Ze zijn er allemaal nog. We moeten echt op de Pyreneeën en de Alpen wachten', concludeert de naar AZ vertrekkende sportief directeur. 'Ik hoop dat we nog kunnen horen: 'Pogacar distancé!' Denk dan aan de twee ritten vanaf etappe 14 en vanaf rit 19. We willen gewoon een gevecht creëren.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties