Hoe laat begint de Grand Prix van Oostenrijk 2024?

Sportnieuws
zondag, 30 juni 2024 om 9:30
copyright proshots 21523361
Max Verstappen staat op de ideale startpositie om te jagen op zijn zesde Grand Prix-zege in Oostenrijk. Voor de Nederlander kan dit ook zijn achtste overwinning in 2024 opleveren. Voor de Nederlandse sportfanaat is de timing van de Formule 1-race ideaal, want deze valt perfect in de passen met andere sportevenementen op de drukke zondag.
De opwarmronde van de Grand Prix van Oostenrijk gaat om 15:00 uur van start. Als het - in tegenstelling tot op zaterdag - bij een enkele opwarmronde blijft, zal de race zelf zo'n drie minuten later van start gaan. Daarna moeten de coureurs 71 ronden op de Red Bull Ring afwerken. Verstappen doet in de kwalificatie ruim 1:04 over een rondje van 4,3 kilometer, maar in de race ligt die rondetijd wat hoger, en worden er ook pitstops gemaakt.
Als er geen Safety Cars of rode vlaggen komen, zal de race ongeveer een uur en 23 minuten duren, waardoor de finish op zijn vroegst rond 16:25 uur verwacht mag worden. De sportfanaat in Nederland is dan nog ruim op tijd om de finish van de tweede etappe van de Tour de France, terwijl de TT van Assen vlak voor de start van de race voorbij zal zijn. In de avonduurtjes is er dan ook nog EK-voetbal, en de Formule E in Portland.

Verstappen kan bijzondere mijlpalen behalen

Voor Verstappen kan de Red Bull Ring het eerste circuit worden waar hij zes Grands Prix wint. De Nederlander won eerder al in 2018, 2019, tweemaal in 2021, en in 2023. Daarnaast won hij in 2022, 2023, én 2024 al de sprintraces, waardoor hij in totaal zelfs zijn negende overwinning op de Red Bull Ring kan behalen. Hij zal dan vooral Lando Norris achter zich moeten houden, terwijl de coureurs van Mercedes en Ferrari vooral hopen dat ze Oscar Piastri achter zich kunnen houden in de strijd voor de derde plek. Sergio Pérez hoopt op P8 ook dat hij posities kan goedmaken.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties