Hoe laat begint de Grand Prix van Groot-Brittanië?

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 10:13
copyright proshots 25703205
Met de drie vrije trainingen en de kwalificatie achter de rug, staat alleen de Grand Prix zelf nog op het programma in Groot-Brittannië. Max Verstappen mag jagen op de drie thuishelden om net als afgelopen jaar de race in Silverstone op zijn naam te kunnen schrijven. Met vier of misschien wel vijf serieuze kanshebbers op de overwinning is er genoeg om naar uit te kijken.
Als je niks wil missen van het spektakel in Engeland, moet je als fan zorgen dat je de televisie om 16:00 uur Nederlandse tijd aan hebt staan. Engeland heeft één uur tijdsverschil met Nederland, waardoor de race om 15:00 uur lokale tijd op het programma staat. George Russell zal het veld eerst aanvoeren in een opwarmronde, om zo'n drie minuten later weer plaats te nemen op zijn eerste startplek. Zo'n drie minuten na vier uur in de Nederlandse middag wordt het echte startsein dan verwacht.
Het circuit in Silverstone is een circuit met behoorlijk hoge snelheid, wat betekent dat de race van 52 ronden al binnen een uur en twintig minuten voorbij kan zijn. De finishvlag kan echter later uitvallen als er Safety Cars of rode vlaggen komen, iets wat regelmatig voorkomt in Silverstone. Het weer is daarnaast een extra onvoorspelbare factor. Mocht het gaan regenen, is de kans op chaos beduidend groter.
De echte racefanaat mag overigens al eerder op de ochtend inschakelen. Het voorprogramma wordt geopend door de Formule 3-coureurs, die al om 8:20 uur lokale tijd, en dus 9:20 uur in Nederland, voor de eerste herrie in de omgeving gaan zorgen. Om 10:55 uur Nederlandse tijd is het dan de beurt aan de Formule 2, en daarna mogen ook de Porsche Supercup-coureurs nog aan de bak, om 12:55 uur.

Wat kan Verstappen?

Vervolgens is het tijd voor de hoofdact. Kan Verstappen, met gerepareerde Red Bull, zijn drie Britse tegenstanders verschalken? Komt het wederom tot een hard gevecht met Lando Norris, of weet Lewis Hamilton als eerste coureur ooit negen Grands Prix op één circuit te winnen? In de achterhoede is het letten op twee grote namen: Charles Leclerc start in zijn Ferrari als elfde, terwijl Sergio Pérez zich als negentiende kwalificeerde, en mogelijk zelfs vanuit de pitstraat zal starten om het een en ander aan te kunnen passen.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties