Hilariteit om suggestie Vandaag Inside-gast: 'Aké op het middenveld'

Sportnieuws
donderdag, 20 juni 2024 om 17:20
nathan ake
Wierd Duk heeft de lachers op zijn hand gekregen toen hij zich aan tafel bij Vandaag Inside Oranje mengde in een discussie over de ideale Oranje-opstelling. De Telegraaf-verslaggever, die zich normaal vooral met politiek bezighoudt, opperde woensdagavond dat Nathan Aké tegen Frankrijk misschien op het middenveld plaats kon nemen. René van der Gijp maakte snel duidelijk dat hij de redenatie van zijn tafelgenoot bepaald niet kon volgen...
Wilfred Genee haakte aan tafel in op het gegeven dat veel Oranje-volgers de voorbije periode al hun voorkeursopstelling van het Nederlands elftal hadden opgegeven, en Wierd Duk was gevraagd om ook met elf namen over de brug te komen. 'Ik zou Aké op het middenveld zetten', viel de journalist met de deur in huis.

Andere positie

'Het schijnt niet te kunnen, want Nathan Aké heeft nog nooit op het middenveld gespeeld', vervolgde Duk, '(...) maar Arie Haan speelde in 1974 ook libero'. Johan Derksen leek wel iets te zien in de suggestie van de Telegraaf-man, want hij verwees meteen naar Dirk Kuijts transformatie naar de backpositie. René van der Gijp gaf echter te kennen dat hij Duk totaal niet kon volgen.

Ietwat verbijsterd

'Omdat Arie Haan in 1974 libero speelde, kan Aké bij het Nederlands elftal op het middenveld spelen', herhaalde hij ietwat verbijsterd. 'Die redenering volg ik niet'. De verwachting is dat Ronald Koeman Aké vrijdagavond tegen Frankrijk weer als linksback zal laten spelen, tenzij Oranje schakelt naar vijf verdedigers. In dat geval zou Aké ook links achterin een logische optie zijn.
Kun je de player niet zien? Klik dan door naar Sportbookies.nl.
Pak 50 of 100x je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties