Haller beschrijft mislopen titel met Dortmund: 'Doet me meer pijn dan de diagnose kanker'

Haller beschrijft mislopen titel met Dortmund: 'Doet me meer pijn dan de diagnose kanker'

Sébastien Haller gaf in een recent interview met het Duitse Bild aan dat het verlies van de Bundeliga-titel op de laatste speeldag met Borussia Dortmund voor hem pijnlijker was dan de diagnose van teelbalkanker in het verleden. De voormalige aanvaller van Ajax en FC Utrecht sprak openhartig over deze gevoelens.

Haller verklaarde: 'Het klinkt wellicht verrassend, maar het is echt waar. Het missen van die titel doet me meer pijn dan de diagnose van kanker destijds.' Hij lichtte zijn uitspraak verder toe door te benadrukken dat ziekte iets is waar je weinig controle over hebt en waar je doorheen moet gaan met acceptatie. In het geval van de gemiste titel lag de situatie anders: 'We hadden de mogelijkheid om de titel in eigen handen te houden. We konden onze prestaties zelf beïnvloeden. In zo'n geval moet je de pijnlijke realiteit accepteren dat je misschien fouten hebt gemaakt of verkeerde beslissingen hebt genomen.'

De 29-jarige Haller maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Borussia Dortmund. Helaas kreeg hij al snel het nieuws te horen dat er een kwaadaardige tumor in zijn teelballen was ontdekt. Na een intensieve revalidatieperiode maakte hij in januari van het lopende jaar zijn debuut voor Dortmund. Haller heeft sindsdien indruk gemaakt met zijn optredens en doelpunten. Op de laatste speeldag van het seizoen, tegen Mainz, miste hij echter een cruciale strafschop, wat resulteerde in de titelwinst voor Bayern München. Haller gaf aan dat gemiste kansen aan hem knagen en dat hij nadenkt over wat hij beter had kunnen doen. Echter heeft hij ook geleerd, vooral tijdens zijn ziekteperiode, om negatieve gebeurtenissen niet te veel op zichzelf te betrekken.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties