Grote domper voor Griekspoor: Operatie aanstaande, maar tennisser wil er niet aan geloven

Grote domper voor Griekspoor: Operatie aanstaande, maar tennisser wil er niet aan geloven

Na een fantastische start van het tennisjaar 2023 is de eerste tegenslag voor Tallon Griekspoor een feit. De geboren Haarlemmer wacht een operatie aan zijn enkel, maar met zijn favoriete gravelseizoen voor de deur weet de nummer 36 van de wereld van geen wijken.

Griekspoor besloot vorige week om het masterstoernooi van Miami links te laten liggen. Met het aanstaande gravelseizoen op het programma koos de in bloedvorm verkerende Nederlander voor een trainingsweek op het gemalen baksteen. En daar ging het mis in Etten-Leur. Griekspoor ging door zijn enkel en voelde direct dat het mis was.

Onderzoek wees uit de er een stukje bot in de enkel is afgebroken en een operatie onontkombaar is. De artsen gaven echter wel aan dat doortennissen met dit kwetsuur mogelijk is. Griekspoor hoopt fit genoeg te zijn, want hij wil nog niet denken aan de operatie. ' Als ik mij nu laat opereren kost het minimaal vijf weken. Gezien mijn goede vorm en mijn voorkeur voor het spelen op gravel stel ik de operatie liever uit', aldus Griekspoor in een korte reactie.

Volgende week gaat Griekspoor zijn enkel goed testen op het ATP-toernooi van Marrakesh. Door zijn huidige plaats op de wereldranglijst is de nummer twee van Nederland direct toegelaten tot de grote toernooien van Monte Carlo, Madrid en Rome. Echter is het de vraag of zijn mentale weerbaarheid het kan winnen van de fysieke ongemakken.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties