Griekspoor werd helemaal niet lekker in aanloop naar Wimbledon: 'Het moest eruit en het kwam eruit'

Sportnieuws
zondag, 30 juni 2024 om 15:40
copyright proshots 22999926
Tallon Griekspoor is dit jaar in uitstekende vorm. De geboren Haarlemmer heeft al twee keer de derde ronde van een grandslamtoernooi bereikt en heeft als doel om op Wimbledon minstens zo ver te komen. Maandag staat hij in de eerste ronde tegenover de Spanjaard Pablo Carreño Busta.
Dit jaar heeft Griekspoor al vaker te maken gehad met lastige lotingen, en ook op Wimbledon is dat niet anders. Als hij de derde ronde bereikt, staat hoogstwaarschijnlijk de nummer één van de wereld, Jannik Sinner, op hem te wachten. 'Ik kijk niet meer op van dit soort lotingen, al blijft het wel jammer. Ik tref ze steeds op hun beste ondergronden. Maar ik moet eerst de derde ronde halen, dat is me hier ook nog nooit gelukt. Ik hoop dat ik Sinner hier in de derde ronde tref. Dan wil ik het nog weleens zien,' vertelde hij aan De Telegraaf.

Griekspoor werd even niet lekker

Griekspoor kende geen vlekkeloze voorbereiding op het toernooi in Londen. Na een goede trainingsdag begon zijn lichaam maandagavond en -nacht hevig te protesteren. Griekspoor voelde zich erg beroerd en moest overgeven. 'Alles kwam samen, de stress, de vermoeidheid. Het moest eruit, het kwam eruit en daarna was alles weer goed. Dinsdag heb ik gewoon kunnen trainen,' aldus de nummer 28 van de wereld.
Wimbledon begint maandag en duurt tot 14 juli. Naast Griekspoor komen ook Botic van de Zandschulp (derde partij op Court 12 na 12 uur tegen Liam Broady) en Arantxa Rus (tweede partij na 12 uur tegen Yue Yuan) die dag in actie.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties