Griekspoor strijdt, maar gaat uiteindelijk toch ten onder tegen nummer 1 van de wereld

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 16:20
griekspoor
Je kunt je een gelukkigere loting voorstellen: in de eerste ronde van het grastoernooi in het Duitse Halle moest Tallon Griekspoor het dinsdag direct opnemen tegen Jannik Sinner. De Nederlander begon uitstekend aan de partij op het ATP-500-toernooi, maar moest uiteindelijk toch buigen voor zijn buitencategorie-tegenstander. Met een tiebreakzege in de tas kan Griekspoor wel positief vooruit kijken richting Wimbledon, het Grand Slam-toernooi dat op 1 juli start.
In de eerste set bood Griekspoor uitstekend verzet tegen de nummer #1 van de wereld, die die positie recentelijk overnam van de in de Parijs uitgevallen Novak Djokovic. Het kwam tot een nagelbijter van een tiebreak waarin de Nederlander nota bene aan het langste eind trok.

Breakkansen

In de tweede set zette Griekspoor door en kwam hij na een handvol gespeelde games zelfs op drie break points. Helaas leverde hij deze kansen ook weer in en wist Sinner vervolgens wel een break te benutten. De Italiaan liep uit naar 6-2 en zette daarmee een gelijke stand op het bord.

Kletterende regen

In de Owl Arena van Halle, waar de harde regen onophoudelijk op het gesloten dak kletterde, moest de nummer 27 van de wereld (gezakt, ondanks zijn halve finale-stek in Rosmalen) alle moeite doen om aan het begin van de derde set zijn servicegame te behouden. Die moeite bleek een voorbode, want Sinner plaatste later een break en deed dat bij 4-2 nog eens.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties