Update | Nederlandse topgolfer sleept NOC*NSF voor de rechter na Olympische weigering

Sportnieuws
dinsdag, 02 juli 2024 om 11:25
copyright proshots 23591715
Joost Luiten, Darius van Driel en Dewi Weber mogen niet meedoen aan het golftoernooi van de Olympische Spelen wegens een besluit van sportorganisatie NOC*NSF. De topgolfers hebben zich wel gekwalificeerd voor het toernooi, maar maken volgens de organisatie geen kans op een plek bij de top acht, waardoor Anne van Dam de enige Nederlandse golfer is die in Parijs te bewonderen is. Luiten laat het er niet bij zitten en probeert via de rechter alsnog deelname af te dwingen.
Luiten bepleitte vorige maand nog dat golf een onvoorspelbare sport is, waarin iedereen die meedoet kans maakt op een medaille, ook spelers die laag op de ranking staan. Het was tevergeefs, blijkt nu. De bekendste Nederlandse golfer steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. 'Het is gewoon verbijsterend dat ze zeggen dat ik de top 8 niet kan halen op de olympische spelen, NOC*NSF heeft absoluut geen idee van golf', zo laat Luiten zich uit op zijn Instagram.
Luiten heeft statistieken paraat die het tegendeel van NOC*NSF bewijzen. 'In mijn 18 jaar als een professionele golfer ben ik in 20% van de gevallen in de top tien gefinished in deelnemersvelden van 156 man! Dit was zelfs 25% in 2023!'
Hij hekelt ook de wispelturigheid van de organisatie. 'Ze hebben de criteria in december 2023 gewijzigd. Als ze die criteria vanaf het begin in juni 2023 hadden gehad, zou ik me voor 2 afzonderlijke evenementen hebben gekwalificeerd. Dat is voor mij nog pijnlijker! Ik snap het gewoon niet! Typisch Hollands, ze begrijpen alleen de typisch Nederlandse sporten, duidelijk geen golf. Zo verdrietig en pijnlijk.'
Update | dinsdag 2 juli, 11:20u: Luiten legt zich niet neer bij het besluit van het NOC*NSF en probeert via de rechter alsnog zijn gelijk te halen. 'We hebben een sterke zaak', zegt de 38-jarige golfer. 'In eerste instantie hebben we bij NOC*NSF geprobeerd of ze hun mening wilden herzien. Dat verzoek werd afgewezen, vandaar dat we met een kort geding van een onafhankelijk orgaan een uitspraak willen hebben'. Dinsdagmiddag om 13.00u is er een zitting waarvan later in de middag een uitspraak wordt verwacht.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties