Driessen wijst op wisselvalligheid na EK-echec: 'Het toernooigeluk was tegen de Engelsen verbruikt'

Sportnieuws
donderdag, 11 juli 2024 om 11:20
copyright proshots 25732010
Valentijn Driessen heeft kort na het tragische EK-echec tegen Engeland het wisselvallige toernooi van Oranje onder de loep genomen. De Telegraaf-man stelt daarbij dat geluk een doorslaggevende factor is geweest bij het afleggen van de route richting laatste vier. Hoewel het resultaat prima genoemd kan worden, zal dit toernooi zich door de last minute-uitschakeling niet prominent in de collectieve herinnering nestelen.
Waar de Engelsen het volledige toernooi lang (en in binnen-en buitenland) door de mangel zijn gehaald vanwege hun trage, inspiratieloze spel, spreekt Driessen in zijn toernooianalyse van een 'masterclass hogeschoolvoetbal'. Het tij keerde voor de tegenstander van Oranje net op tijd, waar voor het Nederlands elftal het geluk juist opraakte.

Goed begin

'Het beste voetbal volgens de Hollandse School speelde de ploeg het eerste uur in het openingsduel tegen Polen', blikt Driessen terug. 'In het verdere verloop van het toernooi wist niemand, inclusief spelers en coaches, wat te verwachten van Oranje. Geluk was een doorslaggevende factor voor het feit dat Virgil van Dijk & co uiteindelijk tot de laatste vier reikten.'

Labiel karakter

De journalist wijst naar de soepele toernooiroute richting de halve finale, waarbij Roemenië werd overlopen en Turkije Nederland liet 'ontsnappen'. De feestvreugde nam toe, beschouwt Driessen, maar 'wie eerlijk is, zal vaststellen dat Oranje de afgelopen maand geen moment aanspraak maakte op de Europese finale'. Twee dingen springen er voor hem tussenuit: het 'labiele karakter van de ploeg' en het mateloze vertrouwen van Ronald Koeman in Memphis Depay, dat met zijn vroege afhaken in de halve finale niet meer kon worden terugbetaald.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties