Gimenez in zijn nopjes over 'bijzonder' bezoek: 'Voor ons is hij de beste voetballer ooit'

Sportnieuws
vrijdag, 14 juni 2024 om 18:00
copyright proshots 24026883
Santiago Gimenez beleefde tot op heden een turbulent 2024. De spits verkeerde in bloedvorm, maar na de korte winterstop leek de Mexicaan niet meer de oude te zijn. Ondanks tegenvallende prestaties van de spits denkt hij dat Feyenoord wel een goed seizoen heeft gedraaid. De club werd tweede achter PSV, maar won wel de beker.
'De bekerwinst was een van de hoogtepunten in mijn carrière, absoluut', vertelt Gimenez enthousiast aan Feyenoord Magazine. In gesprek met het blad blikt de spits terug op het afgelopen seizoen. 'Extra speciaal was dat mijn familie aanwezig was. Zij komen over voor elke belangrijke wedstrijd, zoals ook voor ons kampioensduel (tegen Go Ahead Eagles, red.) vorig jaar.' Gimenez maakte in totaal 23 doelpunten in de Eredivisie het afgelopen seizoen. Het was niet genoeg om topscorer te worden, want die trofee werd gedeeld door Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis die er beide 29 maakten. 

Goed gedaan 

De Mexicaanse spits is zowel over zijn eigen seizoen tevreden als over dat van Feyenoord. 'Want ik heb méér gescoord en ook meer assists gegeven dan vorig seizoen. Misschien kwamen we iets tekort om kampioen te worden, maar dat heeft vooral te maken met de prestaties van PSV. Voor een nummer 2 van de competitie hebben we heel veel punten behaald. En we hebben ons opnieuw gekwalificeerd voor de Champions League en hebben de beker gewonnen, vergeet dat niet.'

Hoog bezoek 

Na een fantastische eerste seizoenshelft van Gimenez kwam Hugo Sánchez op bezoek uit Mexico. 'Dat was geweldig. Ik heb hem altijd bewonderd, als kind en ook als voetballer. Voor ons Mexicanen is hij de beste voetballer aller tijden. Hij heeft meer dan driehonderd keer gescoord, was vijf keer topscorer van Real Madrid. Dat is historisch, dus als zo iemand voor mij naar Nederland komt, is dat bijzonder.' 
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties