Geïrriteerde Koeman niet blij: 'Ik hoop dit niet nog een keer mee te maken. Er is veel werk aan de winkel'

Geïrriteerde Koeman niet blij: 'Ik hoop dit niet nog een keer mee te maken. Er is veel werk aan de winkel'

Zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal is niet van start gegaan zoals hij gehoopt had. Dat er veel werk aan de winkel is voor Ronald Koeman is na de wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar duidelijk zichtbaar geworden. Na de 3-0 zege tegen de voetbaldwerg en nummer 200 van de wereld is ook Koeman zelf kritisch. 'Ik ben geschrokken van dingen die ik heb gezien', aldus een zichtbaar geïrriteerde bondscoach.

In het vraaggesprek met de NOS liet Koeman duidelijk blijken niet blij te zijn met het vertoonde spel tegen Gibraltar. 'Het zijn sowieso niet de leukste wedstrijden om te spelen. We hebben te weinig doelpunten gemaakt. In het begin vond ik het al onnauwkeurig en slordig. We hadden niet de vorm om heel veel meer grote kansen te creeëren. Het was uiteindelijk minder dan ik gehoopt had', aldus Koeman die ook tijdens de wedstrijd zich flink stond op te winden.

Een valse start voor Oranje dat begon met de forse nederlaag in Parijs tegen Frankrijk. 'Vandaag liep parallel met de hele week. In allerlei opzichten was het een moeilijke week. Ook vanavond liepen we daar weer tegenaan. Het was moeilijk om gericht te wisselen door alle blessures. Ik heb in mijn vorige termijn niet eerder zo'n week gehad en hoop dit niet nog een keer mee te maken.'

Op de vraag of Koeman geschrokken is van het niveau van de spelersgroep wilde hij niet ingaan. 'Dat houd ik intern. Het heeft weinig zin om namen te noemen. Er is werk aan de winkel. Met name het aspect positiespel, balcirculatie, de juiste posities innemen. Dat is mij niet meegevallen. Daarin moeten we ons verbeteren. Dat is moeilijk omdat de spelers weer weggaan. Ik ben erg geschrokken van dingen die ik in de wedstrijden heb gezien', besluit Koeman.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Nederlands elftal