Gelaten reacties op beslissing openhartige Koeman: 'Laten we hopen dat 'ie er één of twee maakt'

Sportnieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 14:30
memphis depay nederland frankrijk
De heren van Vandaag Inside Oranje hebben gelaten gereageerd op het nieuws dat bondscoach Ronald Koeman dinsdag tegen Oostenrijk hoe dan ook start met Memphis Depay. Voor de verandering waren de vaste mannen aan tafel en hun gasten volledig eensgezind in hun mening, maar dat is niet omdat ze hoge verwachtingen van de Oranjespits hebben...
Op de persconferentie van het Nederlands elftal (maandag, red.) gaf Ronald Koeman te kennen dat Memphis Depay dinsdag gewoon speelt tegen Oostenrijk. De aanvaller lag onder vuur nadat hij tegen Polen en Frankrijk nog niet het gevraagde had kunnen brengen. De bondscoach vindt zelf ook dat Depay beter kan, maar wees maandag wel naar diens recente blessureverleden. 'Je kunt niet verwachten dat hij in twee wedstrijden al in topvorm is', klonk het.

Andere opties?

De keuze van de bondscoach lag voor de hand, omdat er geen spits startklaar staat om hetzelfde te brengen als Depay. 'Ik zie niet echt andere opties', zegt bargast Bram van Polen als de opstelling van dinsdag in het programma ter sprake komt. De gestopte PEC-speler en René van der Gijp zijn het erover eens dat het goed kan zijn om Depay toch nog maar wat vertrouwen te geven. 'Dan ga je nu toch geen scheve gezichten in dat selectietje krijgen joh', stelt laatstgenoemde. 'Gewoon lekker met Memphis in de spits spelen'.

Vertrouwen kweken

'Laten we hopen dat ie er één of twee maakt', vervolgt Van der Gijp dan zijn verhaal. Derksen geeft wel aan dat we dinsdag geen betere Depay kunnen verwachten, omdat de vorm er gewoon niet is. Maar Koeman vindt Depay zó belangrijk, stelt Van der Gijp, dat het überhaupt geen zin heeft om verder te strijden richting de gedroomde finale. Door de uitslagen van zondag-en maandagavond begint Nederland aan de wedstrijd tegen Oostenrijk in de wetenschap dat het sowieso door is.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland wint van Oostenrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties