Furieuze Duitse fans tekenen petitie en roepen op tot herkansing vanwege onbestrafte handsbal

Sportnieuws
maandag, 08 juli 2024 om 11:25
copyright proshots 25688327
Een aanzienlijke groep Duitse supporters heeft moeite om het rijpende verlies tegen Spanje (2-1) te verkroppen. Het thuisland verloor zaterdag na een heuse thriller in de 119e minuut, maar niet nadat de Engelse scheidsrechter van dienst ervan had afgezien een strafschop toe te kennen na een zeer discutabele handsbal van Marc Cucurella. De fans die het er niet bij laten zitten, hebben twee wensen: ze willen dat Anthony Taylor van de UEFA-scheidsrechterslijst verwijderd wordt, en eisen bovendien dat ze kwartfinalewedstrijd overgespeeld wordt.
Vlak voordat Mikkel Merino in extremis de winnende goal voor de Spanjaarden scoorde, had Duitsland een kans kunnen krijgen om de kwartfinale in eigen (thuis)voordeel te beslissen. Toernooiuitblinker Jamal Musiala schoot de bal van buiten de zestien tegen de 'inklappende' arm van de Spaanse linksback Marc Cucurella aan, maar scheidsrechter Taylor wilde niet aan een strafschop.

Geen VAR-ingreep

De woede van de fans richt zich op Taylor, maar vanuit een meer beschouwelijk standpunt is het eigenlijk opmerkelijker dat er zaterdag geen ingreep vanuit de VAR-ruimte volgde. In dat geval had de arbiter waarschijnlijk weinig anders gekund dan alsnog overstag gaan. VI schreef dit weekend al dat er in de aanloop naar het handsmoment mogelijk al sprake was van buitenspel of aanvallend hands (van Niclas Füllkrug), wat zou verklaren waarom er geen 'second opinion' volgde.

Leed geschied

In de ogen van de kwade supporters is het leed hoe dan ook al geschied, schrijven zij op petitiesite change.org. 'We eisen dat de UEFA een herkansing inplant, dat de neutraliteit van Taylor wordt bevraagd en dat hij wordt gestraft!', leest het. De kans dat hun eis gehonoreerd wordt, is praktisch nul. Spanje bereidt zich momenteel voor op de clash met Frankrijk, die voor dinsdag op het programma staat.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties