Frank de Boer blikt terug op het van EK 2020 en wijst De Ligt aan als veroorzaker vroege eliminatie

Sportnieuws
zaterdag, 15 juni 2024 om 15:45
frank de boer
Frank de Boer is er heilig van overtuigd dat het Nederlands elftal ver had kunnen komen op het EK van 2020 die in 2021 gespeeld werd in elf verschillende speelsteden. De Boer is van mening dat de rode kaart van Matthijs de Ligt roet in het eten gooide en er voor gezorgd heeft dat Nederland niet verder kwam in het toernooi.
'Ik denk nog steeds dat we ver hadden kunnen komen als De Ligt geen rode kaart had gepakt', vertelt de oud-bondscoach aan Ziggo Sport. Vrijdagavond is De Boer te gast bij het programma Tussen de Palen. 'Als ik de eerste drie wedstrijden bekijk, dan hebben we vrij aardig gespeeld. Veel goals gemaakt, dus ik kijk er niet slecht op terug. Je had er alleen meer van verwacht, ik had minimaal op die halve finale gehoopt.'

Mooie vooruitzichten 

De Boer voorziet een succesvol EK voor Ronald Koeman en het Nederlands elftal. 'Hetzelfde als in mijn jaar eigenlijk. Ik vind dat we geen favoriet zijn, maar we kunnen het iedereen lastig maken. Als de spelers in een goede vorm steken, dan hebben we echt wel een heel goed team.' De Boer is niet de enige die er veel vertrouwen in heeft.
Tijdens een interview met Voetbal International sprak Gerald Vanenburg zijn verwachtingen uit. 'Ik denk dat het Nederlands elftal genoeg kwaliteit heeft om het toernooi te winnen, dat denk ik echt. Ik vind ook dat we naar het toernooi moeten gaan om te winnen. Want alles minder dan winnen, is niets.' Het Nederlands elftal begint zondag 16 juni tegen Polen. 
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties