Forse kritiek op Nederland en Frankrijk: 'Schijtbakkenvoetbal'

Sportnieuws
zaterdag, 22 juni 2024 om 10:43
copyright proshots 25556398
De wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk op het EK 2024 is het eerste duel waarbij niet werd gescoord. De beginfase was hoopvol, maar al snel zakte het tempo in en lieten beide ploegen weinig meer zien. De commentaren na afloop waren dan ook niet mals.
Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk verzorgden de analyses bij de NOS. Laatstgenoemde was niet te spreken over het matige aanvallende spel van Oranje. 'Teleurstellend. Verdedigend was het goed, maar aanvallend verwacht je ook iets. In de tweede helft hebben we de bal achterin 86 keer rondgespeeld zonder enige poging naar voren', laat de oud-international weten.
Van Hooijdonk heeft geen hoge pet op van de bondscoach van Frankrijk, Didier Deschamps. De Fransman staat erom bekend dat hij zijn ploeg zeer zakelijk kan laten spelen. Van Hooijdonk zag Ronald Koeman soortgelijk gedrag vertonen. 'Met zo'n selectie laat Deschamps Frankrijk zo spelen. Het is schijtbakkenvoetbal. En Koeman deed een beetje hetzelfde. Te behoudend gespeeld, te behoudend gewisseld.'

Ook Van der Vaart teleurgesteld

Van der Vaart, die het vaak oneens is met Van Hooijdonk, kon zich nu wel vinden in de woorden van zijn collega. 'Het was een superleuk begin, maar op een gegeven moment was het klaar. Als je hier wat wil, moet je echt wat laten zien, In de counter miste ik bepaalde power en overtuiging.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties