FIA past 'Verstappen-regel' aan om ruimte te maken voor zeventienjarig supertalent

Sportnieuws
zaterdag, 15 juni 2024 om 10:45
copyright proshots 25161230
Formule 2-coureur Andrea Kimi Antonelli kan door nieuwe regelgeving van de FIA al op zeventienjarige leeftijd debuteren in de Formule 1. De minimumleeftijd, die na het F1-debuut van Max Verstappen was ingevoerd, is nu door de internationale autosportfederatie uit het reglement gehaald.
Toen Verstappen in 2015 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maakte, was niet iedereen het daarmee eens. Hij was volgens critici op die leeftijd nog te jong en onervaren om mee te doen. De federatie besloot na de ontstane ophef de reglementen aan te passen. Vanaf dat moment gold er een minimumleeftijd van achttien jaar en moesten coureurs een rijbewijs en een bepaald aantal superlicentiepunten hebben.
Die regels heeft de FIA deze week aangepast. Dat staat in een nieuwe versie van de International Sporting Code, die dinsdag 11 juni is gepubliceerd. 'Na goedkeuring door de FIA mag een coureur die voortdurend heeft bewezen vaardig en volwassen genoeg te zijn in singleseatercompetities een superlicentie worden toegekend vanaf de leeftijd van zeventien jaar.'
Die wijziging pakt goed uit voor Antonelli, die na Verstappen de eerste coureur kan worden die op zeventienjarige leeftijd zijn F1-debuut maakt. De piepjonge Italiaan rijdt nu nog in de Formule 2, maar wordt beschouwd als de mogelijke opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes. Hamilton stapt na dit seizoen over naar Ferrari.

Williams wil Sargeant wellicht vervangen

De aanpassing van de FIA kan worden gezien als directe reactie op de dispensatie die het Formule 1-team Williams heeft aangevraagd. Williams, dat de motoren geleverd krijgt van Mercedes, zou Antonelli dit jaar nog als vervanger van Logan Sargeant willen inzetten. Antonelli wordt op 25 augustus, de dag waarop de Grand Prix van Zandvoort op het programma staat, achttien jaar.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties