'Feyenoord-speler' voor 39 miljoen euro naar Premier League-club

Sportnieuws
maandag, 01 juli 2024 om 13:36
copyright proshots 22673552
Yankuba Minteh verkast voor een bedrag van 39 miljoen euro van Newcastle United naar Brighton & Hove Albion, zo blijkt uit de officiële kanalen van de club. De rappe buitenspeler tekent een contract tot 2029 bij de club die afgelopen seizoen als elfde eindigde in de Premier League.
Minteh transfereert zonder ook maar één wedstrijd te hebben gespeeld voor Newcastle United. De Ghanees werd afgelopen zomer voor acht miljoen euro gekocht van Odense BK en direct doorverhuurd aan Feyenoord. Daar deed Minteh het uitstekend. Hij was de gevaarlijkste buitenspeler van de Rotterdammers en bezorgde menig Eredivisiespeler nachtmerries met zijn snelheid en acties. In totaal kwam hij tot 11 doelpunten en 6 assists in 37 wedstrijden.
De pas 19-jarige Ghanees stond er uitstekend op bij Newcastle United, dat hem echter noodgedwongen moet verkopen. De steenrijke club moest voor 30 juni een klapper maken op de transfermarkt om aan de Financial Fair Play-regels te voldoen, om een puntenstraf te ontlopen. Dat lijkt door de verkoop van Minteh gehaald te zijn. 
Brighton verbreekt haar eigen transferrecord met het aantrekken van Minteh. Dat stond op naam van João Pedro, die ruim een jaar geleden voor 34 miljoen overkwam van Watford. David Weir, de technisch directeur van Brighton, is zeer verheugd met de komst van Minteh. 'Yankuba is een jong talent dat veel belangstelling heeft getrokken, dus we zijn verheugd om hem bij de club te verwelkomen. Hij is een opwindende aanvallende speler met een ongelooflijke snelheid. Hij had een zeer indrukwekkend seizoen bij Feyenoord, waarin hij ervaring opdeed in zowel de Champions League als in de Europa League.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties