Excelsior krijgt jongste hoofdtrainer in het Nederlands betaald voetbal

Sportnieuws
vrijdag, 28 juni 2024 om 16:10
copyright proshots 21039736
Ruben den Uil wordt de jongste hoofdtrainer in het Nederlands betaald voetbal. Excelsior schuift de voormalige assistent van Marinus Dijkhuizen door nadat laatstgenoemde onlangs werd weggestuurd. Den Uil is pas 33 jaar oud, maar mag volgend jaar dus gaan proberen om de Kralingers terug te brengen naar de Eredivisie.
In 2021 stapte Den Uil bij Excelsior in als assistent-trainer van Marinus Dijkhuizen. De voormalige spits leidde Excelsior terug naar de Eredivisie (2022) maar degradeerde onlangs ook weer, nadat de club in een bizar tweeluik het onderspit dolf tegen NAC Breda.

Ervaren rechterhand

Voordat Den Uil bij Excelsior assisteerde, trainde hij jarenlang in de jeugd van Sparta. Een beginneling is de kersverse hoofdtrainer dus niet helemaal, maar om wat ervaring toe te voegen heeft de Rotterdamse ook Adrie Koster aangesteld. De voormalige trainer van onder meer Ajax en Jong Oranje stond voor het laatst aan het roer bij Willem II.

Diploma

Den Uil behaalde dit jaar de trainersdiploma die vereist is om als hoofdtrainer in het Nederlands betaald voetbal aan de slag te gaan.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties