Ergernis om zwijgende Koeman: 'Diep in het hart wil hij meer zeggen'

Sportnieuws
vrijdag, 21 juni 2024 om 20:21
ronald koeman 2
Ronald Koeman stond in zijn tijd als speler bekend als een mondig iemand. Hij sprak zich uit en hield op zijn tijd ook wel van een dolletje. De heren van Vandaag Inside Oranje zien daar weinig van terug nu de EK-winnaar van 1988 zich voor de tweede keer als bondscoach over het Nederlands elftal ontfermt. Een fragment van de persconferentie op donderdag hintte éven naar de 'oude' Ronald, die volgens Johan Derksen schuilgaat achter een onnodige schijnvoorstelling van voorbeeldig gedrag.
'Dit is een glimp van de oude Ronald', opent Wilfred Genee als de tafelgasten naar een fragment van de bondscoach hebben gekeken. 'Diep in het hart wil 'ie wel meer zeggen, maar dat kan even niet, toch?' 'Nou, dat maken ze zichzelf allemaal wijs', dient Derksen de presentator van repliek. (...) Als je zo'n baan neemt, dan moet je jezelf dus verloochenen? Dat zou voor mij meteen een reden zijn om geen bondscoach te willen worden, dat kun je meteen vastleggen'.

Gullit-imitators

Het gaat tijdens de persconferentie over de kritiek op de Ruud Gullit-imitators, die vanwege hun schmink voor racisten werden uitgemaakt. Nathan Aké laat desgevraagd weten dat hij de ontstane ophef iets te ver vindt gaan, waarna Koeman zich daar mild glimlachend bij aansluit. Dit wekt bij de tafelgasten de suggestie dat de bondscoach eigenlijk veel meer wil zeggen, maar wijselijk besluit om zo min mogelijk los te laten.

Als een boomerang

Avondgast Héléne Hendriks weet wel waarom: alles wat je als bondscoach zegt, wordt breed uitgemeten in de media en komt na maanden nog steeds bij je terug. Genee noemt het voorbeeld van Koemans kritische opmerkingen over Brobbey, afgelopen najaar; daar meende de bondscoach zich uiteindelijk zelfs voor te moeten verontschuldigen.
Pak 50 of 100x je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties