El Ghazi keert niet terug bij Ajax: Aanvaller nadert overstap naar Bundesliga

El Ghazi keert niet terug bij Ajax: Aanvaller nadert overstap naar Bundesliga

Anwar El Ghazi bevindt zich in de laatste fase van de onderhandelingen met 1.FSV Mainz 05, zoals gemeld door journalist Florian Plettenberg op donderdagochtend. De 28-jarige vleugelspeler, die eerder deze maand zijn contract bij PSV liet ontbinden, staat op het punt om zijn carrière voort te zetten in de Bundesliga. El Ghazi heeft de afgelopen week meegetraind met Jong Ajax en zou graag permanent in Amsterdam willen blijven spelen. Er wordt echter beweerd dat technisch directeur Sven Mislintat niet geïnteresseerd was in zijn komst, wat betekent dat de aanvaller uit Barendrecht nu zijn handtekening zal zetten in Duitsland. Met zijn transfer naar Mainz blijft El Ghazi toch nog relatief dicht bij huis actief.

Na eerder in de Ligue 1 en de Premier League te hebben gespeeld, zal El Ghazi nu ook de Bundesliga aan zijn cv toevoegen. In het buitenland heeft de rechtsbenige speler eerder gespeeld voor LOSC Lille, Aston Villa en Everton. De duur van El Ghazi's contract bij Mainz is op dit moment nog niet bekend. Bij de Duitse club kan hij op de rechterflank samenwerken met Phillipp Mwene, die eerder deze zomer de overstap maakte van het Philips Stadion naar de Mewa Arena. Bij PSV speelde El Ghazi in totaal 24 officiële wedstrijden samen met de Oostenrijkse rechtsback.

Volgens Mike Verweij heeft Sven Mislintat een tweede termijn van El Ghazi bij Ajax geblokkeerd. "Anwar El Ghazi traint mee, en hij is bereid om financieel water bij de wijn te doen," aldus Verweij in de voetbalpodcast Kick-off. De journalist heeft eerder gemeld dat El Ghazi nog recht had op drie miljoen euro voor zijn laatste contractjaar bij PSV. "Hij is net vader geworden en wil eigenlijk gewoon in Nederland blijven. Hij heeft een zeer lucratieve aanbieding ontvangen vanuit een onbekende club in het buitenland, maar hij wilde graag bij Ajax blijven. Maurice Steijn wilde hem, evenals de rest van de technische staf. Zelfs Jan van Halst, de tijdelijke algemeen directeur, stond achter zijn komst. Dus waarom gebeurt dit niet?" El Ghazi speelde tussen 2014 en 2017 honderd officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 23 doelpunten scoorde en 16 assists gaf.

Na een wisselvallig seizoen bij PSV lijkt El Ghazi nu hoogstwaarschijnlijk op weg naar Mainz. Met PSV wist hij in slechts één seizoen meer prijzen te pakken dan gedurende zijn tijd bij Ajax. Hij behaalde geen enkele prijs met Ajax, bij PSV veroverde hij de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. In 33 officiële wedstrijden voor de Brabantse club wist hij 9 doelpunten te maken en 2 assists te geven.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Ajax Voetbal Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties