EK 2024 | Waarom miste Kylian Mbappé donderdag de groepstraining van Frankrijk?

Sportnieuws
vrijdag, 14 juni 2024 om 9:30
mbappe
Onrust in het kamp van EK-favoriet Frankrijk. Onbetwiste sterspeler Kylian Mbappé miste daar op donderdag de groepstraining in aanloop naar zijn eerste EK-wedstrijd, maandag tegen Oostenrijk. Wat is er aan de hand met de kersverse Real Madrid-aanvaller, en is er reden tot zorg of blijkt dit straks een storm in een glas water?
Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg (3-0) kreeg Mbappé een ongemakkelijke tik tegen zijn knie, wat een bloeduitstorting veroorzaakte. Geen onoverkomelijke blessure natuurlijk, maar tegen Canada (een teleurstellende 0-0) kwam hij uit voorzorg toch pas in de 77e minuut in het veld.

Reden?

De Franse ploeg arriveerde op woensdag in Duitsland, waarna op donderdag een groepstraining gepland stond. De grote afwezige op het veld: Mbappé. De vedette draafde nog wel op om handtekeningen uit te delen, maar kwam dus niet in actie. Een officiële reden van afwezigheid werd niet gegeven. Tegen Canada wilde bondscoach Didier Deschamps geen risico nemen, zoveel was duidelijk, maar het gemis van de groepstraining was niet voorzien.

Alternatieve speelstijl

Het lijkt er dus op dat Mbappé zijn kniepijntjes bepaald nog niet te boven is, en ondertussen klaagde Deschamps ook over een ziektevirus dat de ploeg parten zou spelen. L'Équipe weet al dat Mbappé tijdens de groepsfase 'last' zal blijven houden en mogelijk extra ontzien zal worden in het spel. Dat kan door de spelmaker minder in de voeten te spelen maar hem meer zonder bal in de diepte te laten bewegen. Niet helemaal gebruikelijk voor de Fransen, maar wel een manier om te voorkomen dat hun sterspeler binnen de kortste keren weer drie tikken krijgt.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties