EK 2024 | Verwachte opstelling Nederlands elftal tegen Oostenrijk: worden spelers op scherp gespaard?

Sportnieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 15:00
copyright proshots 25563552
Het Nederlands elftal treedt dinsdagavond aan tegen Oostenrijk om zijn plek in de volgende ronde van het EK zo goed mogelijk te bestendigen. Bij winst is Oranje afhankelijk van het resultaat bij die andere wedstrijd (Frankrijk-Polen), bij een mindere uitslag kan de ploeg ook als nummer twee of drie doorgaan. Ondanks de (toen nog niet helemaal) zekere plaatsing leek bondscoach Ronald Koeman maandag niet te willen toegeven aan een alternatieve opstelling.
Verreweg de meeste discussie kwam de voorbije dagen los rond de spitspositie. De bondscoach beslechtte deze discussie tijdens de gebruikelijke persconferentie in Memphis' voordeel door te bevestigen dat de Oranje-topscorer gewoon start tegen Oostenrijk. Toch zijn er ook naast Depay nog wat mogelijke vraagtekens.

Tweede prent

In de eerste plaats gaat het om de twee Oranje-spelers die op scherp staan. Jerdy Schouten en Joey Veerman ontvingen al eens geel en zouden bij een tweede prent de achtste finale missen. Het lijkt er echter niet op dat Koeman hier dinsdag rekening mee gaat houden. De situatie kan zo vergelijkbaar blijken met die bij Duitsland, waar bondscoach Julian Nagelsmann meerdere spelers in 'schemergebied' gewoon het vertrouwen gaf. Centrumverdediger Jonathan Tah ging tóch over de schreef en mist de achtste finale.

In de wandelgangen

Vandaag Inside-coryfee Johan Derksen liet maandagavond vallen dat rechtsback Denzel Dumfries last heeft van een 'pijntje' en mogelijk vervangen zou worden door Lutsharel Geertruida. De enige expliciete fitheidsupdate uit het Oranjekamp betrof maandag de inzetbaarheid van Joshua Zirkzee. De aanvaller was ziek en is met alternatief vervoer naar Berlijn gekomen.
Het is mogelijk dat Donyell Malen op rechtsvoor een kans krijgt ten koste van Frimpong. Xavi Simons zou ook (weer) vanaf rechts kunnen spelen.
Verwachte opstelling Oranje: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké, Schouten, Veerman, Frimpong, Reijnders, Gakpo, Depay
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland wint van Oostenrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties