EK 2024 | Update: Bondscoach Deschamps geeft aan dat Mbappé geopereerd moet worden

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 22:30
copyright proshots 25520627
Frankrijk heeft de eerste poulewedstrijd op het EK 2024 met pijn en moeite weten te winnen. Dankzij een eigen doelpunt van oud-Ajacied Maximilian Wöber werd Oostenrijk met 1-0 verslagen. Er was vreugde na het behalen van de driepunter, maar tegelijkertijd ook ontstemming in het Franse kamp door de blessure van sterspeler Kylian Mbappé.
In de slotfase van de wedstrijd kwam Mbappé hard in botsing met de schouder van Kevin Danso. Op de beelden was al direct te zien dat de neus een flinke klap kreeg en de kans op een breuk reëel was. Bondscoach Didier Deschamps was direct na de wedstrijd niet al te hoopvol. 'Zijn neus is een puinhoop. Het is voor ons een smet op de avond. Het is geen kleinigheid, ik hoop dat hij niet te lang uitgeschakeld is. Het Franse team zal altijd sterker zijn met Kylian erbij.'
In de Franse media gingen de alarmbellen meteen af en werden de meeste donkere scenario's geschetst. Zo zou de blessure het einde van het EK betekenen voor de Real Madrid-aanvaller. L’Équipe hield het op tien dagen afwezigheid en dus geen duel voor Mbappé met het Nederlands elftal. Philippe Diallo, de voorzitter van de Franse voetbalbond, zei dat er voor de Franse sterspeler een speciaal masker wordt gemaakt waarmee hij kan spelen en dat een operatie niet nodig is. Mbappé vraagt op social media op mensen ideeën hebben met welk masker hij kan gaan spelen.

'Mbappé niet inzetbaar tegen Nederland'

Update | 13.09u: Het Franse Canal+ Foot weet te melden dat Kylian Mbappé de wedstrijd tegen Nederland van aanstaande vrijdag moet gaan missen. 'Mbappé is uitgeschakeld voor de wedstrijd tegen Nederland. Hij zal de rest van het toernooi een masker dragen. De genezing en de sportieve inzet zullen een mogelijke terugkeer tegen Polen dicteren', valt te lezen op het X-account van de Franse sportzender.
Bondsvoorzitter Diallo was eerder op dinsdag nog een stuk voorzichtiger. Hij stelt dat het nog maar te bezien valt of Mbappé daadwerkelijk (een) wedstrijd(en) gaat missen. Oranje-internationals Tijani Reijnders en Bart Verbruggen gaven op de persconferentie van het Nederlands elftal aan dat ze Mbappé vrijdag met masker tegen zich verwachten.

Deschamps geeft aan dat Mbappé geopereerd moet worden

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in het trainingskamp van de nationale ploeg gezegd dat Kylian Mbappé in ieder geval na het EK voetbal een neusoperatie zal moeten ondergaan. 'Woensdag worden er meer tests gedaan om te zien hoe het zich ontwikkelt. De schok was natuurlijk aanzienlijk. De medische staf heeft gedaan wat ze moesten doen om de schade zo veel mogelijk te beperken', zei Deschamps in een videoboodschap op de sociale kanalen. 'Na de tests zal hij natuurlijk geopereerd moeten worden, ook al hoeft dat niet meteen. Hij voelde zich vanochtend al iets beter, dus we zullen zien. We zullen hem elke dag goed in de gaten houden.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties