EK 2024 | Schlemiel van Oostenrijk zat in zijn maag met rampavond: 'Al mijn teamgenoten spraken met me'

Sportnieuws
woensdag, 19 juni 2024 om 16:30
copyright proshots 25521999
Maximilian Wöber zal ongetwijfeld nog eens onrustig wakker worden na een nachtmerrie over 17 juni. De oud-speler van Ajax bood met Oostenrijk goed verzet tegen Frankrijk, maar was de ongewenste hoofdpersoon bij het eerste en enige tegendoelpunt. Na afloop had Wöber het ongelukkige moment nog niet verwerkt, vertelde hij in een door VI opgetekend relaas.
Na 37 minuten kreeg Wöber de bal ongelukkig op zijn hoofd en daardoor kwam Frankrijk op voorsprong. 'Mijn teamgenoten, de staf, mijn familie en vrienden hebben mij weer op het goede spoor gezet', zei Wöber na afloop. 'Na zo'n wedstrijd voel je je een beetje de idioot van het land. Je moet jezelf bij elkaar rapen en je weer concentreren op de volgende wedstrijd.'

Samen winnen en verliezen

'Ik was ontroerd, alsof ik het hele land in de steek had gelaten. Maar al mijn teamgenoten spraken met me in de kleedkamer. Ze vonden de juiste woorden en vertelden me dat dit hoort bij voetbal. We winnen samen en we verliezen samen. Ik denk niet dat ik ooit nog zo'n stom eigen doelpunt zal maken.'

Ajax-verleden

Wöber kwam in augustus 2017 voor zeven ton over van het Oostenrijse Rapid Wien. In 2019 verliet de Oostenrijker Ajax voor een avontuur in Spanje. De verdediger maakte voor zo'n tien miljoen euro de overstap naar Sevilla. Voor de definitieve overstap huurde Sevilla Wöber al van Ajax. Na Sevilla speelde de oud-Ajacied nog voor RB Salzburg, Borussia Mönchengladbach en is nu actief voor Leeds United.

De huid duur verkocht

Dat Nederland nog niet zomaar gewonnen heeft van de Oostenrijkers werd in het duel met de Fransen duidelijk. Frankrijk wist uiteindelijk met 0-1 te winnen, maar ze kwamen niet of nauwelijks door de Oostenrijkse muur heen. De ploeg van Wöber hield de verdediging compact bij elkaar en gingen de duels niet uit de weg. Aankomende vrijdag speelt Nederland tegen Frankrijk en volgende week dinsdag nemen de Oranje Leeuwen het op tegen Oostenrijk.
©Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties