EK 2024 | Portugal verbreekt records met Pepe en Cristiano Ronaldo

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 21:15
copyright proshots 25526862
Verdediger Pepe heeft een plekje veroverd in de recordboeken van het EK. Tijdens Portugal-Tsjechië is hij officieel de oudste speler ooit geworden op het EK. De ervaren verdediger is 41 jaar en 113 dagen oud, waarmee hij het record overneemt van de Hongaarse cultfiguur Gábor Király. Ook Cristiano Ronaldo heeft opnieuw een record op zijn naam geschreven.
Pepe begon dinsdagavond in de basis tegen Tsjechië en is daarmee de oudste veldspeler ooit op een EK. Dit record had ook naar zijn landgenoot Cristiano Ronaldo kunnen gaan. De speler van Al-Nassr is 39 jaar en 134 dagen oud, maar hij heeft de pech dat de bondscoach van Portugal ervoor koos om Pepe te laten starten. Ronaldo kan echter nog altijd de oudste doelpuntenmaker ooit worden. Dat record staat nu op naam van Ivica Vastic, die 38 jaar oud was op het EK van 2008.
Ronaldo begint aan zijn zesde EK, waarmee hij zijn eigen record van vijf deelnames verbreekt. Hij was eerder aanwezig op de EK's van 2004, 2008, 2012, 2016 en 2021. Op al die toernooien wist hij te scoren, wat eveneens een ander record is. Met een totaal van veertien doelpunten heeft Ronaldo ook de meeste goals ooit gemaakt in de EK-geschiedenis. Daar had de Portugees 25 wedstrijden voor nodig. Niemand heeft meer EK-wedstrijden gespeeld dan hij. Dinsdagavond voegde hij daar nummer 26 aan toe.

Yamal jongste speler ooit op een EK

Eerder dit EK werd Lamine Yamal al de jongste speler ooit op het toernooi. De zestienjarige buitenspeler van FC Barcelona blonk uit in de eerste groepswedstrijd van Spanje tegen Kroatië.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties