EK 2024 | Oranjeveteraan stelt duidelijk doel voor Nederlands elftal: 'Alles minder dan winnen, is niets'

Sportnieuws
donderdag, 13 juni 2024 om 16:15
copyright proshots 25468647
De verwachtingen rond het Nederlands elftal liggen logischerwijs hoog richting het komende EK, de voorzichtige houding van de bondscoach en aanvoerder ten spijt. Gerald Vanenburg heeft daar nog een schepje bovenop gedaan en denkt dat Oranje een goede kans maakt om het EK in Duitsland te winnen; net als in 1988, toen hij er ook bij was. De buitenspeler weet dus maar al te goed wat er voor nodig is om de prijs in de wacht te slepen. 
In gesprek met Voetbal International weegt Vanenburg de kansen van het Nederlands elftal in Duitsland af. 'Ik denk dat het Nederlands elftal genoeg kwaliteit heeft om het toernooi te winnen, dat denk ik echt. Ik vind ook dat we naar het toernooi moeten gaan om te winnen. Want alles minder dan winnen, is niets.' Het EK winnen zal een pittige kluif zijn kijkend naar de concurrentie. Portugal, Duitsland, Engeland en Frankrijk worden namelijk stuk voor stuk hoger aangeschreven dan Nederland.

Zeer terughoudend 

De oud-international is van mening dat bondscoach en oud-ploeggenoot Ronald Koeman zeer terughoudend is met het uitspreken van de verwachtingen. 'Als je naar dit Oranje kijkt, dan heb je toch alles in huis? Goede spelers, ervaring en een bondscoach die je niet hoeft uit te leggen hoe je een toernooi speelt.' Aanvoerder Virgil van Dijk speelt zijn eerste EK, maar heeft wel al toernooiervaring door het WK van 2022. 

De lat laag leggen 

Vanenburg barst van het vertrouwen. 'In interviews zijn ze voorzichtig over de doelstelling. Het is ook wel slim om naar buiten toe laag in te zetten, want dan neem je een bepaalde druk weg bij je elftal. Een beetje indekken, dat is ideaal. Maar geloof mij nou maar: diep van binnen denkt Ronald absoluut niet zo. Hij gaat alleen maar naar Duitsland om het toernooi te winnen, honderd procent zeker. En ik geloof ook absoluut dat het kan, want hoe ver zit het nou echt uit elkaar?'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties