EK 2024 | Opstelling Polen tegen Nederland uitgelekt: wie vervangt Robert Lewandowski?

Sportnieuws
zaterdag, 15 juni 2024 om 14:30
copyright proshots 25479503
Nederland speelt zondag zijn openingswedstrijd op het EK tegen Polen. De opstelling van bondscoach Michal Probierz lijkt te zijn uitgelekt. De Polen hebben flink moeten puzzelen en zelfs daags voor hun openingswedstrijd zijn er nog twijfels.
Oud-international Lukasz Gikiewicz heeft de gelekte opstelling van Polen gemeld. Juventus-doelman Wojciech Szczesny is zoals gebruikelijk de eerste keeper tijdens het EK. Voor Szczesny staat een vijfmansverdediging opgesteld, met Jan Bednarek (Southampton), Pawel Dawidowicz (Hellas Verona) en Jakub Kiwior (Arsenal) in het centrum. Achter Dawidowicz blijft echter nog een vraagteken. Als hij niet fit genoeg wordt bevonden, zal volgens Gikiewicz Bartosz Salamon van Frosinone spelen. De flanken worden bezet door wingbacks Przemyslaw Frankowski (RC Lens) en Nicola Zalewski (AS Roma).
Op het middenveld komt de bondscoach met een verrassing. Jakub Moder van Brighton & Hove Albion wordt in de basis verwacht. Tijdens de laatste oefenwedstrijden zat hij nog op de bank. Sterspeler Piotr Zielinski (Napoli) en Bartosz Slisz van het Amerikaanse Atlanta United completeren het middenveld.
Voorin moeten ze het verlies van Robert Lewandowski en Arek Milik opvangen. Men verwacht in Polen dat Sebastian Szymanski een aanvallende rol krijgt naast spits Karol Swiderski (Hellas Verona). Swiderski heeft echter nog lichte klachten van een eerdere blessure, waardoor ex-AC Milan-spits Krzysztof Piatek mogelijk zijn basisplaats zal overnemen.

Verwachte opstelling Polen tegen Nederland

De gehele verwachte opstelling van Polen tegen Nederland: Szczesny; Frankowski, Bednarek, Dawidowicz; Kiwior, Zalewski; Zielinski, Slisz, Moder; Szymanski, Swiderski
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties