EK 2024 | Opmerkelijk tafereel tijdens NOS-uitzending: Ten Hag prijst Tadic, Schreuder 'vertaalt'

Sportnieuws
maandag, 17 juni 2024 om 17:30
ten hag
Een opmerkelijk tafereel zondag na afloop van de EK-wedstrijd Servië-Engeland. Erik ten Hag was hoofdgast aan de NOS-tafel en keek bij Studio Fussball mee naar de openingswedstrijd in poule C. Net als de andere gasten was de Manchester United-trainer verrast om te vernemen dat Dusan Tadic tijdens dit cruciale treffen niét in de basis zou starten. Nadat de oud-Ajacied in de tweede helft alsnog was ingevallen, kreeg zijn voormalige trainer de kans om via een videoverbinding iets tegen zijn vroegere aanvoerder te zeggen.
De opvallende interactie tussen Ten Hag en Tadic kende een lange aanloop. Toen eerstgenoemde verrast werd met het nieuws dat de Servische routinier niet zou starten, opperde presentator Sjoerd van Ramshorst dat de aanblijvende oefenmeester misschien een appje kon sturen om tekst en uitleg te vragen. Toen de NOS-man daar later nog eens op terugkwam, zei Ten Hag dat Tadic op en top professional is, en dus geen mobiele telefoon bij zich zou hebben tijdens de wedstrijd.

Chaotisch tafereel

Na afloop kwam het alsnog tot een interactie tussen de trainer en zijn vroegere aanvoerder, en wel op bijzondere wijze. NOS-verslaggever Joep Schreuder was ter plaatse om Tadic te interviewen, en met behulp van een liveverbinding kon Ten Hag vanuit de studio alsnog zijn zegje doen. Het tafereel won snel aan chaos doordat Schreuder alle uitspraken van Ten Hag direct nog eens in het Engels nazegde.

Niets dan lof

'Dusan, goed om je te zien', opende de trainer. 'Je weet dat je geweldige dingen kunt doen. Vandaag was het dan niet voor 90 minuten, maar je kunt in een ommezwaai iets teweeg brengen. Ook nu waren er weer twee momenten'. Tadic viel in de 61e minuut in en slaagde er bijna in om Luka Jovic voor de keeper te zetten; zijn teamgenoot slaagde er alleen niet in de bal goed aan (en mee) te nemen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties