EK 2024 | Niet alleen regen zorgt voor chaos in stadion Dortmund: ook fans raken slaags

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 17:40
copyright proshots 24936916
Chaotische taferelen voor aanvang van het EK-treffen tussen Turkije en Georgië. De aftrap van dat duel staat voor 18.00h Nederlandse tijd gepland, maar in aanloop daarnaartoe dreigt niet alleen de forse regenval roet in het eten te gooien. Ook tussen supporters van beide landen is het onrustig.
Het duel in poule F vindt plaats in het Signal Iduna Park (ook wel Westfalen Stadion), normaal gesproken de thuisbasis van Borussia Dortmund. Op de wedstrijdmiddag is er alleen zoveel regen gevallen dat er in het stadion sprake is van forse wateroverlast. Filmpjes op X spreken boekdelen:

Onrust tussen supporters

De wateroverlast is niet alles. Op de tribunes kwam het al tot confrontaties tussen supporters van beide landen; de politie moest tussenbeide komen om de boel te kalmeren. The Sun schreef dinsdagmiddag dat het aflasten van de wedstrijd niet ondenkbaar is. Gelukkig bleek later dat het meest acute noodmanagement achter de rug is.

Waterscheppers

Stewards deden er alles aan om het veld in Dortmund voor de beoogde speeltijd watervrij te krijgen. Dat lukte, en dus wordt een vervelender scenario afgewend.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties