EK 2024 | Koeman verklaart oproep Maatsen: 'Ik weet niet waar die anderen allemaal zitten'

Sportnieuws
woensdag, 12 juni 2024 om 13:30
copyright proshots 25362117
Ian Maatsen viel twee weken geleden definitief af bij de Oranje-selectie, maar door blessuregevallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners werd de linksachter toch bij de selectie gehaald. Ronald Koeman heeft tijdens de eerste persconferentie in Duitsland tekst en uitleg gegeven over de oproep van Maatsen die dinsdag aansloot bij de groep.
Voor het spelen van de Champions League-finale kreeg Maatsen te horen dat hij zich daarna niet hoefde te melden bij het Nederlands elftal. Hij vertrok daarom met zijn vriendin op vakantie naar Mykonos, maar door blessuregevallen haalde Koeman de jongeling terug van zijn vakantie. 'Het is duidelijk dat Ian op de voorselectie stond. Uiteindelijk heb ik hem in eerste instantie niet meegenomen, omdat we anderen voor zijn positie hadden.' De andere opties zijn Daley Blind, Micky van de Ven en Nathan Aké.

Waarom Maatsen?

Koeman benadrukt waarom hij de jongeling terug heeft gehaald. 'Hij is een multifunctionele speler. 'En hij is een speler die pas een week buiten activiteit was. Anderen zijn al drie weken klaar. Ik weet niet waar ze allemaal zitten.' Quinten Timber zou ook een mogelijk kandidaat zijn geweest, maar was volgens Koeman nog niet fit. 'Binnen deze 25 spelers kunnen we alle kanten op.'

Optie op middenveld?

Maatsen speelt bij Borussia Dortmund vaak aan de binnenkant, waardoor hij ook op het middenveld kan spelen, maar zo ziet Koeman het niet. 'We spelen met drie middenvelders en we hebben er maar vijf. Als het nodig is, kunnen we iemand van voor een plek terugzetten. Misschien kunnen we ook iemand van achteren naar voren halen. Dat zal nooit een excuus zijn, wat er ook gebeurt, om niet de 26ste speler erbij te halen.' Met de twee speler lijkt Koeman te doelen op Xavi Simons en Daley Blind. 
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties