EK 2024 | Driessen voorziet een lastige taak voor Koeman: 'Roeien met de riemen die hij heeft'

Sportnieuws
woensdag, 12 juni 2024 om 21:41
copyright proshots 1616812
Bondscoach Ronald Koeman heeft het alles behalve makkelijk tijdens de voorbereiding op het EK. Zo vielen middenvelders Mats Wieffer, Quinten Timber en Marten de Roon als af en tot overmaat van ramp viel sterspeler Frenkie de Jong af, gevolgd door Teun Koopmeiners. Daardoor houdt Koeman weinig smaken over op het middenveld. Valentijn Driessen ziet het probleem ook, maar denkt wel dat Koeman goed wordt geholpen door Joey Veerman en Jerdy Schouten. 
Driessen schetst de situatie. 'De Jong was meer niet dan wel beschikbaar en dat had op weg naar het EK zijn weerslag op het niveau van Oranje. Een tweede Frenkie de Jong was niet voorhanden. Koeman probeerde van alles, maar voordat hij zijn definitieve EK-selectie vorige maand bekendmaakte, had de bondscoach nog geen oplossing.' Na de oefenwedstrijd tegen IJsland werd ook nog eens bekend dat Teun Koopmeiners het EK aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Hulp van de kampioenen

De journalist en columnist zag dat Koeman wel werd geholpen door het duo van PSV. 'Het PSV-duo stelde nadrukkelijk zijn kandidatuur om bij het afvallen van alle middenvelders samen met Tijjani Reijnders het middenrif te bezetten zondag in Hamburg tegen Polen', schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. 'Natuurlijk levert Oranje zonder De Jong en Koopmeiners veel kwaliteit in, maar alles afpellende zal Koeman moeten roeien met de riemen die hij heeft. Hij mag in dit geval dan blij zijn dat het Veerman en Schouten zijn.'

Wordt rijkelijk beloond 

De sneer van Koeman richting FC Barcelona vindt Driessen ook niet op zijn plek. 'De frustratie viel te begrijpen, maar De Jong was erbij toen hij te vroeg zijn rentree maakte. Hij wilde FC Barcelona, de werkgever die De Jong iedere maand een vorstelijk salaris overmaakt, zelf ook helpen omdat de club toen nog zicht had op de Spaanse landstitel. En hoe vaak is het niet voorgekomen dat er spelers door clubs worden uitgeleend aan nationale bonden en die vervolgens tijdens interlands zodanig geblesseerd raken dat zij een tijdje buitenspel staan?'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties