EK 2024 dag 17 | Beschamend slecht Engeland ontsnapt diep in blessuretijd, Spanje eenvoudig door

Sportnieuws
zondag, 30 juni 2024 om 22:56
copyright proshots 25552246
Zaterdag plaatsten Zwitserland en Duitsland zich als eerste twee landen voor de kwartfinales. Zondag zullen daar nog twee landen bijkomen. Op voorhand lijken dat Spanje en Engeland te worden, maar de tegenstanders van beide voetbalgiganten hebben al veel indruk gemaakt dit EK. Zo versloeg Georgië in hun laatste poulewedstrijd Portugal, en was Slowakije eerder dit toernooi al te sterk voor België.
De wedstrijd die zondag om 18.00 uur begint, is die tussen Engeland en Slowakije. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate eindigde als eerste in een poule met Denemarken, Slovenië en Servië, maar maakte nog bijzonder weinig indruk. De Engelsen hebben slechts twee keer gescoord en dat heeft tot veel kritiek geleid in eigen land. Bij Slowakije is het gevoel een stuk beter. Zij begonnen dit toernooi met een overwinning op België en plaatsten zich als beste nummer drie voor de knock-outfase. Met Feyenoorder David Hancko in de verdediging zouden de Slowaken zomaar voor een stunt kunnen zorgen in de achtste finale.
In de tweede wedstrijd van de avond neemt Spanje het op tegen Georgië. De Spanjaarden hebben tot dusver misschien wel de meeste indruk gemaakt van alle landen dit toernooi. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente heeft als enige team alle groepswedstrijden gewonnen en deed dit zonder een tegendoelpunt te incasseren. Georgië begon het toernooi met een nederlaag, maar wist zich na een gelijkspel tegen Tsjechië en een overwinning op Portugal als beste nummer drie te plaatsen voor de knock-outfase. Met topscorer van het EK Georges Mikautadze in de gelederen hoopt Georgië op een stunt tegen Spanje.

Programma en uitslagen dag 17

ProgrammaUitslag Statistieken
18.00u Engeland-Slowakije2-1 n.v.25' 0-1 Schranz; 90+5' Bellingham 1-1; 91' Kane 2-1
21.00u Spanje-Georgië4-118' Le Normand (e.d.) 0-1; 39' Rodri 1-1; 51' Fabian Ruiz 2-1; 75' Williams 3-1; Olmo 4-1

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties