EK 2024 dag 16 | Zwitserland elimineert titelverdediger Italië, Duitsland naar laatste acht

Sportnieuws
zaterdag, 29 juni 2024 om 23:16
copyright proshots 25629826
Na twee dagen zonder voetbal is het eindelijk weer tijd voor wedstrijden op het EK. De groepsfase is voorbij, dus nu beginnen de achtste finales. We hebben al afscheid genomen van acht landen en na dinsdag zal dit aantal verdubbeld zijn. Italië en Zwitserland komen als eerste in actie in de knock-outfase. Ook Duitsland en Denemarken spelen zaterdagavond hun achtste finale.
Italië heeft tot nu toe weinig indruk gemaakt dit toernooi. De titelhouder won met moeite van Albanië en verloor kansloos van Spanje. In de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië scoorde Mattia Zaccagni in blessuretijd de gelijkmaker, waardoor Italië als tweede eindigde in poule B. Tegenstander van vanavond, Zwitserland, eindigde ook als tweede in hun poule. In de groep met Duitsland, Hongarije en Schotland scheelde het maar weinig of Zwitserland was groepswinnaar geworden. Een doelpunt van Niclas Füllkrug in de allerlaatste minuut voorkwam dat.
Om 21.00 uur trappen Duitsland en Denemarken af. Door de late gelijkmaker van Füllkrug tegen Zwitserland mogen de Duitsers aantreden tegen de nummer twee van poule C. In de minst scorende poule eindigde Denemarken als tweede omdat ze één gele kaart minder hadden dan concurrent Slovenië. Of de Denen daar blij mee moeten zijn, is nog maar de vraag. Duitsland heeft tot nu toe een prima indruk gemaakt en lijkt de gedoodverfde favoriet voor deze achtste finalewedstrijd.

Programma en uitslagen dag 16

WedstrijdUitslagStatistieken
18.00u Zwitserland-Italië2-037' Freuler 1-0; 46' Vargas 2-0
21.00u Duitsland-Denemarken2-053' Havert (P) 1-0; 68' Musiala 2-0

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties