EK 2024 | Advocaat wil meer zien van ervaren Oranje-international: ‘Die kan veel beter'

Sportnieuws
maandag, 17 juni 2024 om 15:25
copyright proshots 25487231
Dick Advocaat is van mening dat we tijdens het EK nog veel moois gaan zien van dit Nederlands elftal. De huidige bondscoach van Curaçao vond Oranje goed voor de dag komen tegen Polen. Wel is hij van mening dat Joey Veerman en Memphis Depay meer moeten laten zien. Gelukkig heeft het duo nog wat tijd om in het toernooi te groeien, stelde Advocaat bij Vandaag Inside Oranje.
Waar veel mensen zondag niet helemaal overtuigd waren van het Nederlands elftal, is Advocaat dat wel. 'Ik vond de eerste zestig minuten top, bijna zeventig procent balbezit. Dan kun je het hebben over Polen, maar ja Polen heeft ook de laatste acht duels niet verloren. Het belangrijkste is dat je die eerste wedstrijd wint. Nu is het geloof er, en het idee dat we er met zijn allen een goede wedstrijd van gaan maken', vertelt de oefenmeester.

Tegenvallende blikvanger 

Na het wegvallen van Frenkie de Jong heeft Oranje een nieuwe blikvanger: Memphis Depay. Tegen Polen kwam de spits niet helemaal lekker in zijn spel, maar Advocaat houdt vertrouwen. 'Ik denk dat Memphis veel beter kan', zegt hij over de man die maar vijf doelpunten hoeft te maken om zichzelf tot nieuwe topscorer van het Nederlands elftal te kronen. Er is nog tijd om uit te blinken, aldus Advocaat: 'Dat zal hij ook gaandeweg het toernooi wel laten zien. Hij heeft lekker gespeeld, maar er kwam weinig uit qua dreiging. Ik heb er wel een goed gevoel bij hoor.'

Speelde niet geweldig 

Veerman kon in veel recensies op een onvoldoende rekenen, en dat vindt Advocaat niet terecht. 'Hij wachtte veel te lang, maar ik vond hem niet overdreven slecht hoor. Zeker niet, want bijna iedere bal komt aan, ook tegen Polen. Zonder hem heb je heel weinig creativiteit, dus die moet je gewoon laten staan.' Nederland speelt de volgende wedstrijd op 21 juni tegen Frankrijk.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties