Eindelijk duidelijkheid over huldiging Oranje: 'Zoiets regel je niet snel'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 19:00
copyright proshots 25697054
Mocht het Nederlands elftal zondag de Europese titel veroveren, dan wordt Oranje dinsdag gehuldigd in Amsterdam. Als de ploeg van bondscoach Ronald Koeman de finale verliest, zal er geen huldiging zijn, aldus de KNVB.
'Het is allemaal erg voorbarig,' zei Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, tijdens de laatste training van Oranje in aanloop naar de halve finale tegen Engeland. 'Maar het is ook niet zo dat je zo'n huldiging snel even regelt.' De KNVB en de gemeente Amsterdam overleggen al dagen over een mogelijke huldiging in de hoofdstad. 'Laten we alles stap voor stap doen en woensdag eerst proberen van Engeland te winnen,' vervolgde Van Leeuwen. Oranje trapt woensdag in Dortmund om 21.00 uur af tegen Engeland in de halve finale van het eindtoernooi in Duitsland.
De winnaar van het duel tussen Nederland en Engeland speelt zondag in de finale tegen Spanje of Frankrijk, die dinsdag om 21.00 uur tegen elkaar uitkomen. De eindstrijd vindt plaats in het Olympiastadion in Berlijn en begint om 21.00 uur.

Nederland werd twee keer eerder gehuldigd

In 1988, toen het Nederlands elftal in München zijn enige Europese titel veroverde, vond er in Amsterdam ook een huldiging plaats. Na aankomst op het vliegveld van Eindhoven gingen bondscoach Rinus Michels en zijn spelers in een lange optocht naar Amsterdam. De Europees kampioen kreeg een drukbezochte rondvaart door de Amsterdamse grachten en een huldiging op het Museumplein.
Na het WK van 2010, toen Oranje in de finale verloor van Spanje, werd het Nederlands elftal ook gehuldigd. Bondscoach Bert van Marwijk en de spelers hadden aanvankelijk weinig zin in een feest voor de tweede plaats, maar uiteindelijk genoten ze van een voetbalfeest dat door naar schatting zo'n 700.000 fans werd bezocht.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties