Duits voetbalicoon snapt keuze om Havertz als linksback op te stellen niet: 'Klap in het gezicht voor de anderen'

Duits voetbalicoon snapt keuze om Havertz als linksback op te stellen niet: 'Klap in het gezicht voor de anderen'

Het was een vreemd gezicht om Kai Havertz opeens te zien opduiken als linksback bij de Duitse nationale ploeg. Julian Nagelsmann gaf aan iets nieuws te willen proberen achterin tijdens de verloren oefenwedstrijd tegen Turkije (2-3). Het Duitse voetbalicoon Lothar Matthäus was het echter niet eens met de bondscoach en bekritiseerde zijn keuzes na afloop.

In een column van Sky Sports geeft Matthäus aan totaal geen begrip te hebben voor de keuze van Nagelsmann om de aanvaller van Arsenal als linksback op te stellen. 'Havertz brengt veel kwaliteit met zich mee, maar hij is niet op deze positie opgeleid. Ik snap dat de bondscoach iets wilde uitproberen, maar ik hoop dat het niet nog een keer gebeurt.' Ondanks dat Havertz een van de betere spelers op het veld was tegen Turkije, ziet Matthäus hem toch liever op een andere positie spelen. 'Als je van zijn kwaliteiten gebruik wil maken in de ploeg, moet je een plek vinden waar hij de extra klasse kan laten zien. De klasse die hij afgelopen WK ook toonde.'

Daarnaast noemt de Duitse voetbalicoon Havertz een van de beste Duitse aanvallers van de afgelopen jaren. Dat hij nu als linksback werd opgesteld, ziet hij als een 'klap in het gezicht' voor degenen die de vorige interlands op die positie speelden. 'Er waren recentelijk problemen op die positie, maar nu zijn er weer opties. Ik was verrast dat David Raum niet in de basis stond.' Havertz stond al na vijf minuten op het scorebord, dus leek het erop dat het plan van Nagelsmann zou kunnen werken. Toch kijkt de oud-Bayern München-speler er anders naar. 'Als coach moet je aan de lange termijn denken, en niet alleen van de ene wedstrijd naar de andere.'

Havertz maakte al veel indruk bij de nationale ploeg

Matthäus is nog steeds vol lof over de aanvaller van Arsenal, die dit seizoen weinig doelpunten heeft gemaakt. 'Hij is een geweldige voetballer, maar wel in de aanvallende linie. Ik zou hem gebruiken als hangende spits, geflankeerd door Leroy Sané en Florian Wirtz, en met Jamal Musiala achter hem. Dan heb je alle sterspelers die Nagelsmann en ik zien in één team verzameld.' Havertz heeft zijn kwaliteiten al meermaals laten zien voor de nationale ploeg. De 24-jarige Duitser speelde tot nu toe 41 interlands voor Duitsland, waarin hij veertien keer tot scoren kwam en evenveel assists gaf.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties