Driessen vreest voor ongeregeldheden na bekendwording kwartfinale-affiche: 'Had je liever een plezierige uitzending gemaakt?'

Sportnieuws
woensdag, 03 juli 2024 om 14:47
copyright proshots 25663558
Het Nederlands elftal vervolgt zijn EK-campagne zaterdag tegen Turkije, dat in een spannend duel afrekende met Oostenrijk en de EK-koorts daarmee ook in dat land doet stijgen. Het affiche Nederland-Turkije leidt bij verschillende voetbalvolgers tot zorgen over de veiligheid, in het bijzonder in de grote steden. Valentijn Driessen schakelt in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf al snel van de 'eclatante' zege op Roemenië (3-0) naar het (wat hem betreft) zorgbarende treffen van zaterdagavond: 'Had je liever een plezierige uitzending gemaakt?'
Driessen voorziet een verhit duel tussen beide landen, met in de eerste plaats veel onrust buiten het veld. 'Ik denk dat die binnensteden zaterdag wel verbouwd zullen worden', zegt hij, waarbij hij opmerkt dat Turkse en Nederlandse fans tot nu toe nog wel samen optrokken. 'Rotterdam, Amsterdam, Den Haag... Die politiecommissarissen in Rotterdam zitten echt met het water in hun handen'.

Minder vertrouwen

De Telegraaf-man rekent zich niet rijk tegen Turkije, omdat het Nederlands elftal een 'labiele groep' is gebleken en bondscoach Ronald Koeman ook nog voldoende punten overhield om de spelers scherp te houden. 'De volgende wedstrijd kan weer helemaal fout aflopen', stelt hij, waarbij hij overduidelijk minder vertrouwen uitspreekt dan voor het treffen met de Roemenen.

Uitslag viel nog mee

Terugblikkend op Nederland-Roemenië stelt collega-journalist Mike Verweij dat Oranje nog veel ruimer had kunnen winnen, mits de spitsen nog wat scherper waren. '4-0, 5-0, 6-0, 7-0...' Driessen haalt nog even zijn gelijk door te stellen dat hij de projecties van de 'kracht van het collectief' (bij Roemenië, red.) niet serieus nam. Verweij weert zich: hij had 4-0 voorspeld en verwachtte 'gewoon' een ruime overwinning.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties