Driessen is helemaal klaar met bondscoach: 'Hoop dat ze hem voor het einde van het EK wegsturen'

Sportnieuws
vrijdag, 21 juni 2024 om 13:23
copyright proshots 1616812
Valentijn Driessen heeft geen hoge dunk van Gareth Southgate, zo heeft de chef voetbal van De Telegraaf laten blijken in Kick-off, de podcast van de krant. Onder leiding van de bondscoach speelde Engeland teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Denemarken. Als het aan Driessen ligt wordt Southgate nog voor het eind van het EK de laan uitgestuurd door de Engelse bond.
Engeland begon het EK met een 0-1 zege op Servië en ondanks het surplus aan sterspelers in de selectie is het spel tot nu toe abominabel, tot onvrede van de supporters en analisten. Driessen snapt de onvrede heel goed. 'Onze grote vriend Gareth Southgate heeft vorige keer de finale van het EK gehaald, maar gelukkig verloor hij die. Sinds hij daar zit heb ik nog nooit een fatsoenlijke wedstrijd van Engeland gezien', zo trapt hij zijn verhaal af.
'Nu wisselt hij zijn hele voorhoede', gaat Driessen verder. 'Dan brengt hij allerlei defensief materiaal in, maar iemand die de Premier League in het afgelopen seizoen op zijn kop heeft gezet en bijna topscorer werd, Cole Palmer van Chelsea, laat hij gewoon op de bank zitten. Hij laat hem gewoon links liggen. Het is werkelijk een schande!'
Southgate haalde afgelopen EK nog de finale, waarna middels strafschoppen verloren werd van Italië. De resultaten van Engeland op eindtoernooien zijn degelijk, al krijgt Southgate regelmatig het verwijt niet het maximale uit de selectie te halen. Volgens Driessen is de positie van Southgate, die al sinds 2016 aan het roer staat bij Engeland, inmiddels onhoudbaar. 'Ik vind het helemaal terecht als ze nu de zaag erin zetten bij die Southgate. Hopelijk krijgen ze hem nog weg voor het einde van het EK!'
Engeland staat dankzij de nipte overwinning en het gelijke spel bovenaan poule C. Dinsdag speelt de vice-kampioen nog tegen Slovenië, maar zelfs bij een nederlaag lijkt het onvermijdelijk dat Engeland de groepsfase overleeft. In de historie van het EK, omgerekend naar het nieuwe format waar de vier beste nummers drie ook doorgaan naar de volgende ronde, is het nog nooit gebeurd dat een club met vier behaalde punten uitgeschakeld werd in de groepsfase, aldus Voetbal International.
Pak 50 of 100x je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties