Driessen begrijpt niets van Nederlandse afvaardiging EK-kwartfinale: 'Blijf gewoon lekker thuis'

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 15:30
copyright proshots 1616812
Valentijn Driessen begrijpt niets van de keuze om Vincent Karremans Nederland te laten vertegenwoordigen tijdens de EK-kwartfinale tussen Oranje en Turkije. De staatssecretaris van sport (VVD) had eerder aangegeven niet naar Berlijn te zullen reizen vanwege de verjaardag van zijn vrouw.
Na de overwinning van Nederland op Roemenië gaf Karremans, op de avond van zijn beëdiging als staatssecretaris, nog aan dat hij Nederland niet zou vertegenwoordigen in Duitsland. 'Mijn vrouw viert dan haar verjaardag en het feit dat ze dermatoloog is geworden en niet meer in opleiding is. Dat is voor mij veel belangrijker; het Nederlands elftal kan het ook wel zonder mij af,' zei hij bij Met het oog op morgen.
De VVD'er heeft dankzij 'een zegen van thuis' zijn beslissing herzien. In een fragment van De Telegraaf wordt dit besproken. 'Ik vind het onbegrijpelijk,' reageert Driessen onmiddellijk. 'Ik zou direct de trein naar huis nemen als mijn vrouw jarig is. Het Nederlands elftal stelde voor hem ook niet zo veel voor,' gaat de chef voetbal verder.

Koning Willem-Alexander ook niet aanwezig

'Blijf gewoon lekker weg, en ga niet, als er een beetje druk op je wordt uitgeoefend, hier zitten. We gaan een "bekakte VVD’er" zien naast Recep Tayyip Erdogan,' zegt Driessen vervolgens. Koning Willem-Alexander is (wederom) niet aanwezig op de tribunes tijdens een wedstrijd van Oranje. 'Hij heeft eerder een foto gemaakt met Vladimir Poetin, en dat wordt er nog steeds ingewreven bij hem. Dus misschien is het wel heel verstandig om niet te komen,' oordeelt de journalist.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties